Izvor: Sputnik Srbija
15.06.2022 u 12:33
0

SANKCIJE RUSIJI UDARILE PO SVETSKOM TRŽIŠTU: Iz Kremlja poručuju da zemlja „ima dovoljno sopstvenih resursa da se razvija“

Ruska ekonomija u ovoj etapi izlazi na kraj sa sankcionim pritiskom, a sankcije Zapada nanose udarac svetskom tržištu, izjavio je premijer Rusije Mihail Mišustin.

„U značajnoj meri tome doprinose i odluke koje su donete u okviru nacionalnih ciljeva razvoja do 2030. godine“, rekao je Mišustin na skupu organizovanom u okviru jubilarnog, 25. Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema njegovim rečima, sankcije koje je Zapad uveo Rusiji udarile su po svetskom tržištu koje se još nije oporavilo od pandemije, što je dovelo do rekordne inflacije u mnogim zemljama.

Mišustin je istakao da je obezbeđivanje ekonomskog suvereniteta Rusije osnovni cilj rada vlade.

„Sad su pred nama novi zadaci, a među njima je utvrđivanje dugotrajne perspektive planiranja i srednjeročne adaptacije ekonomije. Globalni cilj našeg rada je obezbeđivanje ekonomskog suvereniteta Ruske Federacije“, rekao je Mišustin.

Premijer Rusije je istakao da zemlja ima dovoljno sopstvenih resursa da nastavi da se razvija, te da je vlada već usvojila brojne mere za podršku ekonomiji.

UKRAJINA BLOKIRA EVAKUACIJU IZ „AZOTA“: Samo jedan penzioner izašao, nije ni znao da postoji humanitarni koridor

„Deo usvojenih mera ima kratkoročnu perspektivu, što biznisu daje mogućnost za aktivna dejstva: da izgradi trgovačke lance, da nađe nove isporučioce, da pomeri rokove za ispunjavanje obaveza. To je u suštini period adaptacije na nove, aktuelne izazove i potraga za brzim odgovorima na najhitnija pitanja“, rekao je Mišustin i dodao da je te mere potrebno pojačati srednjeročnim i dugoročnim rešenjima, za period do 2030. godine.

Jubilarni, 25. Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu održava se od 15. do 18. juna.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter