Izvor: Tanjug/BSC Happy
19.05.2023 u 07:59
0

„LUDILO NEPRIJATELJSKIH RATNIH HUŠKAČA“: Kreće DRUGI RAT dve Koreje?

Severna Koreja optužila je danas SAD i Južnu Koreju da pojačavaju "nuklearnu ucenu" zajedničkim vojnim vežbama i poručila da će preduzeti odgovarajuće mere protiv "ludila ratnih huškača".

 – Njihova zavera da nas vojno slome je još jedan jasan pokazatelj da je ludilo neprijateljskih ratnih huškača dostiglo tačku gde se više ne može prevideti –  kaže Pjongjang.

Dodaje se da će „besna nuklearna ratna galama među američkim i marionetskim ratobornim liderima“ sigurno dovesti do odgovarajućih odgovora.

OKA NISU SKLOPILI: Ruski avioni nadletali Ukrajinu, KIJEV strahovao od udara „KINŽALA“ VIDEO

Ističe se da će Severna Koreja nastaviti da razvija svoje programe naoružanja, te da je „legitimno pravo suverene države da ima moćnija sredstva za samoodbranu“ kako bi se odbranila od „ozbiljnih situacija i potencijalnih pretnji“.

Američke i južnokorejske snage od marta ove godine organizuju intenzivne vojne vežbe, uključujući vazdušne i morske vežbe. U vežbama, između ostalog, učestvuju američki nosač aviona i teški bombarderi.

Severna Koreja je konstantno u proteklih par meseci upozoravala na opasnost i okolnosti koje stvaraju SAD i saveznik Južna Koreja, naročito nakon što su se u morima istočne Azije našle i američke podmornice sa nuklearnim naoružanjem.

Pjnogjang vrši svoja testiranja kao odgovore na zajedničke vojne vežne protivnika, koje on smatra direktom provokacijom i pripremom za napad na njenu teritoriju. Jedini rat dve Koreje, koji se može okarakterisati i kao globalni sukob, trajao je od 1953. do 1956. godine, kada je Severna Koreja u od početka rata, roku od 3 dana zauzela Seul, nakon čega su se umešale „mirovne snage“, zahvaljući kojima je rat trajao još tri godine. Rat je na korejskom poluostrvu okupio SSSR, SAD i UN (tada pod apsolutnom kontrolom Vašingtona) i umalo se završio porazom Pjongjanga, nakon velike kontraofanzive poznatog američkog generala Makartura. 

KONAČNI OBRAČUN POD BAHMUTOM: Ukrajinski jurišnici UKOPANI pod ruskom ARTILJERIJOM VIDEO

Od trenutka kada je rat završen, uspostavljena je linija između dve Koreje, poznata danas kao Panmunjom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter