Izvor:
08.03.2024 u 08:58
0

ŠOK! NA AERODROMU U SAN FRANCISKU DESILO SE NEŠTO NEZAMISLIVO: Sa aviona u poletanju otpala guma, pala na parking pun vozila (VIDEO)

Sa aviona Junajted erlajnsa koji je poleteo sa međunarodnog aerodroma u San Francisku u četvrtak ujutro i sleteo na obližnji parking, otkačilaseipalaguma, oštetivši nekoliko vozila, rekli su zvaničnici.

Guma sa aviona United Flight 35 za Japan, koja je bila preusmerena u Los Anđeles, pala je na parking za zaposlene na aerodromu, rekao je portparol SFO Dag Jakel. Nije bilo izveštaja o povređenima. Video snimak zabeležio je trenutak kada je guma sa Boinga 777-200 sletela sa zadnjeg stajnog trapa nekoliko sekundi nakon poletanja aviona.

KO PREŽIVI SLEDEĆE DVE DECENIJE, BIĆE SREĆAN: Glavni Putinov analitičar upozorava: DOLAZI DOBA VELIKOG RATA, a u ovom slučaju NEMAČKA MORA BITI UNIŠTENA!

Let 35 je krenuo za Osaku, u Japanu, pre nego što je preusmeren na međunarodni aerodrom u Los Anđelesu, gde je bezbedno sleteo. Boing 777 ima šest guma na svakoj od dva glavna podupirača stajnog trapa, navodi aviokompanija. Dizajniran je za sletanje sa oštećenim gumama.

Dva stručnjaka za vazduhoplovstvo sa decenijama iskustva kao piloti su naglasilida se ovo jako retko dešava.

„Neverovatno je da se to uopšte dogodilo“, rekao je stručnjak za avijaciju Majk Mekaron. „Srećom, niko nije povređen.


U avionu je bilo ukupno 249 ljudi – 235 putnika, 10 stjuardesa i 4 pilota, navodi aviokompanija.

Istražitelji će pregledati avion i sam točak kako bi pokušali da otkriju kako je otpao.

Junajted je rekao da su se kupci ukrcali u drugi avion kako bi nastavili putovanje za Osaku.

„Zahvalni smo našim pilotima i stjuardesama na profesionalizmu u upravljanju ovom situacijom. Zahvalni smo i našim timovima na zemlji koji su čekali sa tegljačem da pomere avion ubrzo nakon što je sleteo i našim timovima u aerodroma koji su pomagali klijentima po njihovom dolasku“, navodi se u saopštenju Junajteda.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter