Izvor: Informer.rs
15.04.2024 u 13:34
0

„CVEĆE MOŽE DA OSTANE, ALI TI NE“ Ministar Milićević izneo nove detalje o incidentu sa hrvatskom policijom

Ministar bez portfelja, Đorđe Milićević,  za medije je govorio o detaljima jučerašnjeg incidenta u Hrvatskoj, kada ga je tamošnja policija zaustavila i sprečila da položi cveće u Jasenovcu.

Đorđe Milićević ministar bez portfelja, kome je juče zabranjeno da uđe u Jasenovac, opisao je ceo događaj, kada su ga pripadnici MUP-a Hrvatske sprečili da položi cveće žrtvama ustaškog terora.

– Jučerašnja poseta je bila radna i hteo sam da posetim naš narod ma gde god on živeo. Išao sam do MZ Paklenice i kada sam završio važan razgovor sa predstavnicima zajednice o poboljšanju života Srba u Hrvatskoj, predlog je bio da zajedno odemo u memorijalni centar Jasenovac, bez političkog epiteta i kamera, da se poklonimo žrtvama logora u Jasenovcu. Kada sam boravio u selu Paklenica nisam primetio policijske patrole, a kada sam došao u blizinu Jasenovca, rekli su mi da je moja poseta završena i da ne mogu da položim cveće u memorijalni centar. Rekao sam im da svaki hrvatski zvaničnik može normalno da dođe u Srbiju. Predstavnik MUP-a Hrvatske mi je rekao da je završena poseta i da moram da se vratim na granični prelaz Bajakovo, a nisu mi dali ni da izađem iz automobila da pogledam ka memorijalnom centru. Kada sam pitao ko je dao naredbu, rekli su mi da je došla naredba sa vrha, ali nisu rekli kakav vrh je u pitanju. Rekli su mi da cveće može da ostane, ali da ja ne mogu da uđem u memorijalni centar – rekao je Milićević.

Prema rečima ministra Milićevića, ovo nije prvi put da se ovako nešto desilo, prošle godine je Hrvatska htela da zabrani podelu ćiriličnih bukvara srpskoj deci.

– Nacionalista je čovek koji voli svoju državu i voli svoj narod i kao neko ko voli svoj narod, želeo sam da odam počast žrtvama u Jasenovcu. To sve govori o njima kako gledaju na Jasenovac i stradanje skoro milion Srba u Jasenovcu. Prošlo je vreme pre 2012, kada smo se izvinjavali i kada su skrivali srpske žrtve. Ovo nije prvi put da se ovo desilo, u avgustu su našim mališanima zabranili da srpskoj deci dostavim srpske ćirilične bukvare. Ja sam tada rekao da ću dostaviti bukvare, koliko god koštala carina na ćirilične bukvare, a to sam i uradio – rekao je Milićević.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter