Izvor: Alo
14.04.2024 u 20:35
1

OKRUŽILI ME HRVATSKI POLICAJCI, NAREĐENJE STIGLO „S VRHA“: Oglasio se ministar Milićević nakon sramne zabrane da poseti Jasenovac (FOTO)

Ministru u Vladi Republike Srbije Đorđu Milićeviću danas je zabranjeno da položi cveće i zapali sveću na spomenik žrtvama ustaškog logora Jasenovac

Nakon ovog sramnog incidenta oglasio se i sam ministar Đorđe Milićević.

– Danas mi je zabranjeno da položim cveće i zapalim sveću na spomenik žrtvama ustaškog logora Jasenovac!

Boravio sam u radnoj poseti Srbima u okolini Novske, na njihov poziv. Nakon završenih sastanaka sa predstavnicima Srba iz lokalnog kulturno-umetničkog društva i seoskih mesnih zajednica, sa saradnicima sam se uputio ka spomen parku u Jasenovcu, kako bi odao poštu Srbima ubijenim u zloglasnom logoru NDH. Međutim, na samom ulazu u spomen kompleks kombi u kom sam se nalazio zaustavili su hrvatski policajci koji su naše vozilo okružili sa tri svoja automobila.

DA LI JE NATO DOBIO RAT PROTIV SRJ: Poznati general progovorio i otkrio istinu – ovako su to uradili…

Policijski službenik, koji se nije predstavio, naredio je da kombi odmah napusti Jasenovac.

– Okrenite vozilo i odmah se uputite ka graničnom prelazu Bajakovo, bez zadržavanja na teritoriji Republike Hrvatske – naglasio je ovaj policajac.

Na pitanje zašto mi nije dozvoljeno da kao građanin i kao Srbin posetim Jasenovac i zapalim sveću žrtvama ustaša, policajac je odgovorio da „ima naređenje s vrha“. Na pitanje ko je tačno dao to naređenje, policajac je odgovorio da ne zna da li je odluka MUP-a ili Ministarstva spoljnih poslova, kao i da on samo sluša naređenja – a naređenje je jasno: „Srpski ministar ne sme ući u Jasenovac!“

Izašao sam iz kombija i tražio sam samo da napravim fotografiju spomen kompleksa, na šta me je opkolilo nekoliko policajaca i ponovilo zahtev da uz njihovu pratnju odmah krenem put graničnog prelaza sa Srbijom. – napisao je Milićević.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “OKRUŽILI ME HRVATSKI POLICAJCI, NAREĐENJE STIGLO „S VRHA“: Oglasio se ministar Milićević nakon sramne zabrane da poseti Jasenovac (FOTO)”

  1. Kad ministar jedne države dolazi u posjet drugoj, stranoj zemlji, onda je dužan Ministarstvu vanjskih poslova zemlje u koju dolazi dati svoj itinerar i tražiti dopuštenje za mjesta koja namjerava posjetiti. On u Hrvatskoj nije turist, ne dolazi u nju privatno, nego je strani političar i dužnosnik sa svim pravima i obvezama koje iz toga proizlaze. Sorry, ali Jugoslavije već odavno nema…

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter