Izvor: Tanjug
08.07.2023 u 17:04
1

„NE SLATI UKRAJINI KASETNE BOMBE“: ŠPANSKA MINISTARKA ODBRANE odbrusila svima koji krše KONVENCIJU, pa i samom BAJDENU

Kasetne bombe ne treba slati kao pomoć Ukrajini, poručila je danas španska ministarka odbrane Margarita Robles, nakon odluka američkog predsednika SAD da pošalje kasetnu municiju Kijevu kako bi mu pomogao u kontraofanzivi protiv Rusije.

Španija, na osnovu čvrste obaveze koju ima s Ukrajinom, takođe ima čvrstu obvezu da određeno oružje i bombe ne može isporučiti ni pod kakvim okolnostima. ‘Ne’ kasetnim bombama i ‘da’ legitimnoj odbrani Ukrajine, za koju razumemo da ne bi trebalo da se sprovodi kasetnim bombama – rekla je Robles obraćajući se novinarima u Madridu, uoči parlamentarnih izbora 23. jula.

Američki predsednik Džozef Bajden odobrio je slanje kasetne municije Ukrajini nakon jednoglasne preporuke svog tima za nacionalnu bezbednost, saopštio je u petak savetnik za nacionalnu bezbednost SAD Džejk Saliven. Američki predsednik rekao je da je odluka da se Ukrajini prvi put obezbedi kasetna municija bila „teška“, ali da je takvu odluku doneo jer je Kijevu potrebna municija u kontraofanzivi protiv Rusije.

„BOLESNI STARAC BAJDEN MAMI KIJEV U NATO TO ZNAČI 3. SVETSKI RAT“: MEDVEDEV rekao kako je pred nama „NUKLEARNI ARMAGEDON“

Konvenciju, kojom je zabranjeno korišćenje kasetne municije, potpisalo je više od 100 zemalja sveta, uključujući Veliku Britaniju, Francusku i Nemačku, dok SAD, Ukrajina i Rusija nisu potpisnice.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„NE SLATI UKRAJINI KASETNE BOMBE“: ŠPANSKA MINISTARKA ODBRANE odbrusila svima koji krše KONVENCIJU, pa i samom BAJDENU”

  1. 👍 za gospodjo Margaritu Robles , i samo da podsetim da su 1999 na SR JUGOSLAVIJU bacene ogromne kolicine kasetnih bombi samo da se ne zaboravi !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter