Izvor: BSC Happy
08.07.2023 u 15:30
0

VAGNER STIŽE U BELORUSIJU: LUKAŠENKO ih dočekuje

Plaćenički borci Vagnerove grupe Jevgenija Prigožina spremaju se da pređu u Belorusiju pod uslovima sporazuma koji je smirio njihovu pobunu protiv ruskog vojnog rukovodstva, rekao je viši komandant grupe.

Od pobune od 23. do 24. juna, u kojoj su Vagnerovi borci nakratko zauzeli grad na jugu Rusije i marširali ka Moskvi, tačno gde se nalaze Prigožin i njegovi plaćenici nije jasno.

Prema sporazumu koji je okončao pobunu, Prigožin je trebalo da se preseli u Belorusiju, a njegovi ljudi dobili su opciju da se presele sa njim u Belorusiju, da se pridruže redovnim oružanim snagama Rusije, ili Idi kući.

„BOLESNI STARAC BAJDEN MAMI KIJEV U NATO TO ZNAČI 3. SVETSKI RAT“: MEDVEDEV rekao kako je pred nama „NUKLEARNI ARMAGEDON“

Međutim, beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko rekao je u četvrtak da su Prigožin i hiljade njegovih boraca još uvek u Rusiji, što je pokrenulo pitanje o primeni sporazuma.

Anton Jelizarov, čiji je naziv „Lotus“, citirao je u subotu kanal u aplikaciji za razmenu poruka Telegram da borci sada idu na odmor do početka avgusta, po Prigožinovom naređenju, pre nego što se presele u Belorusiju.

– Moramo da pripremimo baze, poligone, koordiniramo sa lokalnim samoupravama i administracijama, organizujemo interakciju sa organima za sprovođenje zakona Belorusije i uspostavimo logistiku – rekao je on za kanal „Jevgenij Prigožin na Telegramu“.

Ruske jurišne operacije na reci Dnjepar (VIDEO)

Sam Prigožin je bio neuobičajeno tih u protekle dve nedelje. On nije objavljivao na svom ranije omiljenom Telegram kanalu – Pres službi Jevgenija Prigožina – od 26. juna, kada je branio pobunjene akcije svojih boraca.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter