Izvor: BETA
13.02.2024 u 02:32
0

STJUART PIČ NA LISTI: Rusija uvela sankcije britanskim zvaničnicima, među njima i predstavniku za Zapadni Balkan

Rusija je danas uvela sankcije za 18 britanskih državljana, među kojima je i specijalni izaslanik britanskog premijera za Zapadni Balkan Stjuart Pič, saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova.

„Kao odgovor na stalni konfrontacioni kurs Londona, u okviru kojeg se ulažu napori da se naša zemlja demonizuje, aktivno se fabrikuju antiruski narativi kako bi se smanjio uticaj Moskve na međunarodnoj areni dok se a neonacistički režim u Kijevu se dalje nastavlja doneta je odluka da se sankcionišu ličnosti iz vojno-političkog establišmenta i naučne i akademske zajednice Velike Britanije“, saopšteno je iz Ministarstva, prenosi TASS.
Sankcije su uvedene protiv zamenika ministra odbrane Džejmsa Kartlidža, zamenice savetnika za nacionalnu sigurnost Sare Mekintoš i komandanta podmorničkih snaga Sajmona Eškita.

TRAMP BAŠ UZBURKAO NATO: Šolc smatra Trampove deklaracije o NATO neodgovornim i opasnim

„Prinuđeni smo da konstatujemo da se rusofobično nastrojeni britanski predstavnici ne ustručavaju od pokušaja da diskredituju ustavni sistem i društveno-političke procese u Rusiji“, saopštilo je njeno Ministarstvo.

Sankcionisani su i Stjuart Pič, specijalni izaslanik britanskog premijera za Zapadni Balkan, kao i lordovi Den Hanan i Majkl Eškroft.

„Takozvani trustovi mozgova koji deluju na bazi najvećih britanskih i zapadnih obrazovnih institucija, znatno doprinose subverzivnom delovanju Londona prema Rusiji“, ocenilo je rusko Ministarstvo.

Među sankcionisanima su i istoričari Orlando Figes, Norman Dejvis, Timoti Garton Eš, Rob Džonson, Dejvid Abulafia i stručnjaci Roj Alison s Oksforda, Greem Robertson sa Univerziteta Severne Karoline, Kalder Valton sa Harvarda i Džejms Šer iz Međunarodnog centra za odbranu i sigurnost u Talinu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter