Izvor: Tanjug
21.02.2023 u 13:51
0

STOLTENBERG SA ŽALJENJEM IZJAVIO: „Odlukom Rusije demontirana cela arhitektura kontrole naoružanja“

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da žali što je Rusija odlučila da obustavi učešće u novoj Start povelji i ocenio da je tom odlukom "cela arhitektura za kontrolu naoružanja demontirana".

-Izražavam žaljenje zbog današnje najave Rusije da obustavi svoje učešće u Nonoj Start povelji. Poslednjih godina Rusija je narušila i izašla iz ključnih dogovora za kontrolu naoružanja. Sa današnjom odlukom, cela arhitektura za kontrolu naoružanja je demontirana. Želim da snažno ohrabrim Rusiju da povuče svoju odluku i da poštuje postojeće dogovore -izjavio je Stoltenberg na konferenciji za novinare posle sastanka na visokom nivou između NATO-a, EU i Ukrajine u Briselu.

SVI ŽELE DA DOMINIRAJU KAO PUTIN? Posle ruskog lidera, i Bajden drži veliki govor – akcentujući rat u Ukrajini!

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je ranije danas da Rusija obustavlja učešće u novom Start sporazumu o smanjenju nuklearnog naoružanja sa Sjedinjenim Državama, nakon što je optužio Zapad da je direktno umešan u pokušaje udara na njene strateške vazdušne baze.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter