Izvor: Tanjug
04.04.2023 u 11:26
0

STRAHUJU ZA NACIONALNU BEZBEDNOST: Litvanija zabranila ruskim državljanima da kupuju nekretnine u toj zemlji

Parlament Litvanije odlučio je danas da zabrani ruskim državljanima da kupuju nekretnine u ovoj baltičkoj zemlji, navodeći kao razlog rizik za nacionalnu bezbednost.

Zabrana, koja će biti na snazi do 2024. godine, neće se odnositi na Ruse koji su dobili pravo boravka u toj zemlji.

LITVANIJA PODIGLA BORBENU GOTOVOST: Finska prati situaciju

Litvanski parlament je zaustavio i izdavanje novih viza državljanima Rusije i Belorusije. Brojni građani ove dve zemlje koji su imali izdate vize, biće podvrgnuti „detaljnim pojedinačnim proverama“ na granici, kako bi se utvrdilo da li predstavljaju pretnju za nacionalnu bezbednost.

Kada je u martu predstavljan zakon o zabrani kupovine nekretnina za ruske državljane, zamenica ministra spoljnih poslova Jurgita Neliupsijen je rekla da „velika većina ruskih državljana podržava agresivne vojne akcije i ne preduzima ništa da zaustavi agresiju, stoga, i oni su odgovorni“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter