Izvor: Informer
16.03.2024 u 09:37
0

SVAKOG ČASA POČINJE PRODOR RUSA NA OVOM PRAVCU: UKRAJINCI evakuisali čak 22 MESTA – RUSKI UDAR POČEO razornom bombom

Ukrajinske vlasti počele su evakuaciju stanovnika Sumske oblasti u blizini granice sa Rusijom, prenosi portal Zerkalo nedeli, pozivajući se na regionalnu vojnu upravu.

„Svi stanovnici 22 pogranična naselja napustili su svoje domove“, navodi se u objavi.

Napominje se da se evakuacija vrši na teritoriji šest teritorijalnih zajednica. Ukupno su 4.523 osobe evakuisane iz Sumske oblasti, uključujući 829 dece.

Podsetimo, 7. marta objavljeno je da je u oblasti Harkov najavljena prisilna i obavezna evakuacija iz više naselja u pravcu Kupjanskog. Konstatovano je da roditelji i deca moraju da napuste 18 naselja u naseljima Velikoburluk i Olhovat. Svi stanovnici moraju da napuste još 55 naselja, čija imena nisu navedena. Vlasti su obećale da će pomoći lokalnim stanovnicima oko preseljenja.

Bivši poslanik Vrhovne rade Ukrajine Igor Mosijčuk ranije je na svom Telegram kanalu izvestio da su dobijene informacije o uklanjanju arhiva i muzejskih eksponata iz Harkova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter