Izvor: Happy BSC
22.11.2022 u 21:17
0

„Svi potezi ruske vojske su unapred osmišljeni i taktički, spremni su na sve i trenutnu situaciju koriste da oslabe ukrajisnke snage“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 272. dan rata u Ukrajini.

O temama povezanim sa ovim sukobom, i o trenutnoj situaciji na frontu razgovarali smo sa našim gostima: narodnim poslanikom Borkom Puškićem, bivšim pripadnikom KOS-a Ljubanom Karanom i predsednikom udruženja ratnih veterana Đorđem Aničićem

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

O trenutnim dešavanjima na frontu i o potezu ruske vojske da pređe na drugu stranu Dnjepra, naši gosti istakli su da ruski potezi samo pokazuju i potvrđuju ono što većina već i zna, a to je da je Rusija spremna da bude glavna u svakoj situaciji, čak i onda kada se čini da sreća nije na njihovoj strani. 

-Situacija na frontu zbunjuje čitavu naciju, pa i ljude kod nas, javnost je i zbunjena i podeljena. Meni lično je jasno šta se tu zapravo dešava.. Od kada je došao general Surovikin, mislim da je on stabilizovao front i uspeo da napravi neke varke koje su uspele da smanje ruske gubitke, a povećaju gubitke ukrajinske vojske. Ovaj front je jako dugačak, tačnije 1000 kilometara, a Ukrajina ima pravac napada prema Hersonu, galavni cilj je Krim, oni u tom pravcu zapravo deluju. Surovikin je uspeo da im oslabi taj front. Kijev je ugrožen jer iz tog pravca može da počne napad, izjavio je Ljuban Karan.

Karan je istakao da ruska vojska zapravo ima pametnu taktiku i da sus vi njihovi postupci zapravo unapred osmišljeni i planirani. 

-Svi su se začudili i pitali šta je sa ruskom vojskom, da li oni to ustavri gube rat zato  što su predali Herson bez borbe, međutim Herson je bio u obliku mostobrana samo. Rusija je zakasnila sa mobilizacijom vojnika, ali su dovoljno iskusni i pametni da neće u rat da uvode neobučene vojnike. Ti vojnici moraju da prođu obuku u uslovima koji su slični onim relanim na terenu i zato niko ne žuri da ih uvede u borbu i zato su oni prešli na drugu stranu Dnjepra odnosu u odbranu i svi ovi udari ukrajisnke vojske su zapravo gubici. Ukrajisnka vojska sada mora da vrši napade u težim uslovima, oni moraju da prave konstantne napade, razlog za to je očigledan, neće dobiti oružje i pomoć sa Zapada ako ne prave konstantne napade i ofanzive. Ruska vojska zapravo koristi te uslove i situaciju što Ukrajina mora da stalno napada, odnosno cilj Surovikina je da im itsroši sve ono što imaju, da troši snagu ukrajisnke vojske u napadima, zaključio je Karan

Ova sitaucija koja sada deluje mirno, zapravo predstavlja samo zatišje pred buru, mnogi smatraju da je ovo samo uvod u neku novu fazu koja tek sledi, a pitanje je šta će se desiti ako ta faza bude jača od dosadašnje, međutim zimski uslovi i haldnije vreme nepovoljno će uticati kako na rusku, tako i na ukrajinsku snagu. 

– Uslovi borbe zimi su svakako drugačiiji. U ovim uslovima vlada demaskiranje položaja, jer svi znamo da se sve prati i snima. Sada imamo otežano kretanje, s druge strane hladno vreme dovodi do zastoja u tehnici, pojaviće se veći broj kvarova. U takvim složenim uslovima povećaće se potreba za popravkom tehnike i dovešće do težeg života vojnika i sa jedne i druge strane, rekao je Đorđe. 

Da li će zimski uslovi dovesti do toga da Ukrajinska vojska još više traži pomoć kada je reč o opremi, naši gosti su saglasni da je takva pojava relana, uzimajući u obzir dosadašnju situaciju, svedoci smo da Ukrajina na sve načine pokušava da dobije bolju vojnu opremu, istakli su oni.

-Oni stalno traže sredstva, pogotovo sredstva za vazdušnu odbranu. Raketna sredstva se ciljano isporučuju i služe da se brane veliki kompleksi, nisu vezana samo za odbranu fronta, već odbranu čitave države, istakao je Aničić. 

Plašim se da neko ima te snove da uključi druge zemlje da ratuju protiv Rusije“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY

Čitav svet je do sada imao priliku da vidi koliko je Rusija zapravo spremna u svim oblastima, jaka na svim poljima, naši gosti su istakli da je Rusija pokazala ozbiljnu žilavost, i do sada nije ušla u recesiju.  

-SAD su prenele infalciju i probleme na tlu Evrope, a i na tlu  Ukrajine i Rusije. Sa Rusijom mora da se razgovara i pregovara. Rusija se ne plaši nimalo jer neminovno je da se uprkos svemu dobro drži i nije ušla u recesiju za razliku od Zapadnih država, održava dobre kontakte sa Kinom i drugim jakim zemljama, istakao je Puškić.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter