Izvor: Novosti
26.02.2021 u 22:22
0

Teheran se oglasio posle BAJDENOVOG KRVAVOG plana: Oštra osuda agresije na Siriju

Teheran smatra napad SAD-a na Siriju agresijom i kršenjem međunarodnog prava, izjavio je portparol Ministarstva spoljnih poslova Irana Said Hatibzade.

NAJVAŽNIJE

BRNABIĆ NAJAVILA: Plate iznad 600 evra do kraja godine!

SMRT U MLADENOVCU: Autom naleteo na mešalicu za cement i poginuo

TANASKOVIĆ SAOPŠTIO ODLIČNE VESTI ZA SRBIJU: Novi poraz lažne države, Albanci u OČAJU!

– Portparol Ministarstva spoljnih poslova Irana oštro je osudio ilegalni i agresivni napad američkih snaga na istoku Sirije i smatra ga kršenjem međunarodnog prava – navodi se u izjavi Ministarstva.

Kako je naveo Hatibzade, SAD-e su nanele udar Siriji ‘kao nastavak stalne agresije’ Izraela. Takođe je naglasio, da se „američke baze na nezakonitoj osnovi nalaze na teritoriji Sirije, u kojima Amerikanci obučavaju teroriste“.

Prema rečima diplomate, napad SAD-e na objekte u Siriji je kršenje suvereniteta i teritorijalnog integriteta zemlje i dovešće do većeg broja sukoba i destabilizacije situacije u regionu.

Ranije je Pentagon saopštio, da je Amerika izvela napad na nekoliko objekata na sirijsko-iranskoj granici, koje su koristile proiranske grupe.

Prema podacima Pentagona, uništeno je nekoliko objekata šiitskih grupa. Pentagon navodi da je ovaj potez odgovor na nedavne napade na američke i koalicione snage u Iraku.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter