Izvor: alo
26.01.2024 u 09:59
4

FRANCUSKA PROVOCIRA BES RUSA: Incident sa II-76 rezultat smišljenog zločina Kijeva

Svi podaci o incidentu sa Il-76 ukazuju na to da je reč o namernom i smišljenom zločinu Kijeva, izjavio je zamenik ruskog ambasadora u UN Dmitrij Poljanski na sednici Saveta bezbednosti UN o padu aviona Il-76 sazvanoj na inicijativu Rusije.

Svi podaci o incidentu sa Il-76 ukazuju na to da je reč o namernom i smišljenom zločinu Kijeva, izjavio je zamenik ruskog ambasadora u UN Dmitrij Poljanski na sednici Saveta bezbednosti UN o padu aviona Il-76 sazvanoj na inicijativu Rusije.

– Ukrajinsko rukovodstvo je dobro znalo o maršruti i načinu transporta vojnika do mesta unapred dogovorene razmene – naglasio je Poljanski

Ruski diplomata dodao je da Rusija poziva zemlje-članice Saveta bezbednosti UN da odlučno osude „ovaj i sve druge terorističke akte kijevske hunte“.

– Ćutanje u ovoj situaciji samo jača uverenost korumpiranog diktatorskog režima Zelenskog – naglasio je diplomata.

Kako kaže, Sjedinjene Američke Države i Nemačka biće direktni saučesnici u terorističkom napadu na ruski Il-76 ako se ispostavi da je Kijev koristio sistem nemačke ili američke PVO sisteme.

– Kako pokazuje preliminarna istraga, Oružane snage Ukrajine izvele su ovaj teroristički napad koristeći sisteme za protivvazdušnu odbranu. Mnogo toga ukazuje da su to mogli biti ili američki ‘patrioti’ ili ‘iris T’ nemačke proizvodnje. Ako se to potvrdi, zapadne zemlje koje su ih isporučile biće direktni saučesnici u ovom zločinu – naglasio je Poljanski.

AMERIKA PRED VOJNIM UDAROM: Rasplamsavanje sukoba saveznih vlasti i države Teksas

On je primetio da Zapad opravdava sve zločine Kijeva i pokušava da uperi prst u Rusiju, „čak i kada činjenice govore suprotno“.

Kako je naveo, „zapadni sponzori zločinačkog kijevskog režima snose punu odgovornost za njegove zločine“.

Poljanski je istakao da je Rusija ogorčena odbijanjem međunarodnih organizacija da osude incident sa obaranjem ruskog vojnog aviona.

– Duboko žalimo što predstavnici međunarodnih organizacija, u duhu nedopustivih dvostrukih standarda, stidljivo odbijaju da komentarišu ono što se dogodilo – rekao je Poljanski.

Rusija razočarana u Pariz

Poljanski je rekao da je Rusija razočarana što Pariz, koji predsedava Savetom bezbednosti UN, nije zakazao hitno zatraženu sednicu Saveta bezbednosti o incidentu sa Il-76 za sredu, već ga održava u četvrtak.

– Žao nam je što ste se obavezali da umesto nas utvrdite da li je sastanak hitan ili ne. Veoma smo razočarani francuskom odlukom. Tražimo od vas da se oduprete pritiscima na vas u okviru NATO solidarnosti i ne stavljate interese NATO-a i Kijeva iznad svojih odgovornosti kao predsedavajućeg – rekao je Poljanski.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

4 thoughts on “FRANCUSKA PROVOCIRA BES RUSA: Incident sa II-76 rezultat smišljenog zločina Kijeva”

  1. Šta drugo očekivati odfrancuskih pudlica sem podlosti.Hitler ih je pregazio za 15 dana a na kraju rata oni zemlja pobednica.Ali to je diplomatija gde je moral na poslednjem mestu ako ga uopšte ima.

    2
    0
    Odgovori
  2. Kada je za krvave zlocine odgovoran zapad u liku Nato zlocinaca, odnosno Britanija, Nemacka, francuska, SAD i ostala manje bitna bolumenta. Tada se sve to sklanja pod tepih, precutkuje, skrece se paznja na gluposti , umanjuje se zlocin procedurama, otezanjem do zaborava. Posto oni sebe smatraju izuzetnim. Nasta pristojni svet posmatra sa dubokim prezirom i gadjenjem.

    1
    0
    Odgovori
  3. Nacictička i zločinačka rusija ne zaslužuje nikakvu pravdu. Zaslužuje samo prijezir i mržnju cijeloga svijeta. Oni su nacistička i teroristička banda koju treba uništiti na bilo koji način.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter