Izvor: Alo.rs
13.01.2024 u 09:01
0

TEŠKA KATEGORIJA BEZ PREMCA: Rusija ima najveći helikopter na svetu

Serijska proizvodnja civilnog helikoptera Mi-26T počela je pre 39 godina – 12. januara 1985. godine.

Ova mašina je jedinstvena po tome što ima najveću – i još uvek neprevaziđenu – nosivost na svetu – 20 tona na spoljnoj priveznici! Ovaj helikopter je sposoban da prevozi čak i helikoptere i avione, kao i druge složene vangabaritne terete – od transportnih kontejnera do stubova dalekovoda.

TURCI NE DOZVOLJAVAJU NAORUŽAVANJE UKRAJINE: Turska zabranila prolaz britanskim brodovima minolovci namenjeni za pomoć Ukrajini

Mi-26 takođe učestvuju u evakuaciji ljudi iz zona katastrofe, gašenju požara i obavljanju drugih važnih i složenih zadataka.

Već 1986. godine Aeroflot je počeo aktivno da koristi helikoptere. Mi-26T su bili posebno traženi tokom razvoja gasnih i naftnih polja u Zapadnom Sibiru. Iste godine helikopteri su korišćeni za otklanjanje posledica nesreće u nuklearnoj elektrani u Černobilju.

U 21. veku Mi-26T je unapređen u varijantu Mi-26T2. Ažurirano vozilo je opremljeno modernim digitalnim navigacionim sistemom sa „staklenom kokpitom“. Omogućava vam da letite u bilo koje doba dana i pojednostavljuje kontrolu helikoptera.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter