Izvor: Kurir.rs
09.06.2023 u 09:23
0

TEŠKE BORBE U ZAPOROŽJU: Ukrajina: Oboreni dronovi i rakete širom zemlje

Načelnik ruske Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov saopštio je da su ukrajinske snage tokom noći granatirale tu oblast, kao i da su najmanje tri osobe povređene.

Ruski zvaničnici i vojni blogeri saopštili su da su tokom noći vođene teške borbe u ključnom regionu Zaporožja, na jugu Ukrajine.

UKRAJINA OSTAJE BEZ SVOG NAJVEĆEG BOGATSTVA? Čak 500.000 hektara može da postane PUSTINJA

Oni navode da ukrajinske trupe pokušavaju da napreduju južno od grada Orehova, gde je zamenica ukrajinskog ministra odbrane Hana Maliar juče rekla da je neprijatelj u „aktivnoj odbrani“.

To bi oslabilo njihove borbene sposobnosti i eliminisalo kopneni most do Krima, južnog ukrajinskog poluostrva koje je Rusija nezakonito pripojila 2014. godine.

Kijev: Oboreno deset dronova i četiri krstareće rakete

Ukrajinska vojska saopštila je da je tokom noći oborila deset ruskih bespilotnih letelica, kao i četiri krstareće rakete.

Ruske snage lansirale su tokom noći 16 dronova i šest krstarećih projektila tokom napada, navodi se u saopštenju.

Ističe se i da su dve ruske rakete pogodile civilni objekat u centralnoj Ukrajini, piše Rojters.

Gladkov: Granatirana Belgorodska oblast, troje povređenih

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter