Izvor: BSC HAPPY
11.02.2023 u 21:13
0

„TO NISU IGRAČKE, VEĆ TEŠKA VOJNA OPREMA“ Berbokova o slanju borbenih aviona Ukrajini

Prema rečima nemačke ministarke, Berlinu je teško pala prethodna odluka da se obezbede tenkovi za Ukrajinu.

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok odbila je da sa novinarom „Tagesspiegel“ razgovara o mogućnosti isporuke borbenih aviona Ukrajini.

Prema rečima nemačke ministarke, Berlinu je teško pala prethodna odluka da se obezbede tenkovi za Ukrajinu.

– Ovo su teške odluke. To nisu igračke, već teška vojna oprema. Zato je važno uvek pažljivo odmeriti kako da se najbolje zaštitimo – objasnila je Berbok.

MAKRON IZNEO JASAN STAV: „Kijev neće dobiti borbene avione, to sada nije potrebno ukrajinskoj vojsci“

Na pitanje o zahtevima ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da kijevskom režimu obezbedi borbene avione, Berbokova je odgovorila da je upoznata sa inicijativama Velike Britanije u tom pravcu, ali u Nemačkoj nije bilo razgovora o ovom pitanju.

– Ne razgovaramo o ovom pitanju. Važno je da se odluke koje su danas donete takođe brzo sprovode. Sada isporučujemo borbene tenkove i borbena vozila, municiju, artiljeriju i opremu za protivvazdušnu odbranu – rekla je nemačka ministarka.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Zelenski je u sredu, tokom govora u britanskom parlamentu, lično zatražio od Londona borbene avione.

Kako prenosi Skaj njuz, pozivajući se na portparola Dauning strita, britanski premijer Riši Sunak dao je instrukcije ministru odbrane Benu Volasu da sazna koju opremu bi ta zemlja potencijalno mogla da preda Kijevu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter