Izvor: Tanjug
21.10.2023 u 07:56
0

Trampov advokat priznao krivicu za učešće u subverziji izbora u Džordžiji 2020

Kenet Čezebro, advokat koji je pomagao u orkestriranju kampanje sa lažnim elektorima kako bi ispalo da je Donald Tramp 2020. godine pobedio na predsedničkim izborima u SAD, priznao je danas krivicu na suđenju koje se u američkoj saveznoj državi Džordžija vodi protiv grupe lica, uključujući Trampa, javlja CNN.

Ovo se dešava samo dan pošto je bivša šefica Trampove kampanje Sidni Pauel takođe priznala krivicu i pristala da sarađuje sa tužiocima.Tužilaštvo okruga Fulton preporučilo je da Čezebro bude osuđen na pet godina zatvora, uslovno, i da plati kaznu od 5.000 dolara.

RAT SE ZAHUKTAVA, SZO UPOZORAVA: Uznemirujuće naredbe Izraela, nemoguća bezbedna evakuacija bolnica

U sklopu dogovora sa tužiocima, Čezebro je priznao da se sa Trampom i bivšim Trampovim advokatima Rudijem Đulijanijem i Džonom Istmanom zaverio oko plana da regularni elektori države Džordžija budu zamenjeni lažnim kako bi rezultati izbora u toj državi bili preokrenuti.

Đulijani i Istman su porekli svaku krivicu, i sada se suočavaju sa time da Čezebro sveodči protiv njih.

Izvor blizak pregovorima sa Čezebrom je rekao da se verovatnoća da on prizna krivicu povećala nakon što je to juče iznenada učinila Sidni Pauel.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter