Izvor: HAPPY BSC
22.12.2022 u 21:46
0

„U tom ratu iscrpljivanja biće potrebne dodatne injekcije Rusiji kako bi taj rat pobedila“, u emisji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY!

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 302. dan rata u Ukrajini, a najviše pažnje svakako je privukla poseta ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog SAD i sastanak sa kolegom Džozefom Bajdenom, kao i efekti koje će ta poseta imati.

O ovim i ostalim temama povezanim sa sukobom u Ukrajini razgovarali smo sa našim gostima: pilotom Stevanom Ignjatovićem, analitičarom Sašom Borojevićem i ekonomistom prof. dr Bojanom Dimitrijevićem.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prof. dr Bojan Dimitrijević izjavio je da je cilj posete Zelenskog SAD verovatno želja za još novca i još oružja.

„Ja nažalost ne znam šta je bio cilj Zelenskog, mogu samo da nagađam da je tražio još više para i još više naoružanja. Mislim da to najnovije naoružanje koje je tražio, po svemu sudeći, neće dobiti, a što se novca tiče njega će i dalje biti, rekao bih, u onim količinama koje su pristizale i do sada. O „Patriot“ sistemima, videli smo da će oni tek početi da dejstvuju polovinom juna ili jula, znači za nekih šest meseci i imaće, kako stvari stoje, vrlo ograničene mogućnosti“, izjavio je Dimitrijević.

Đuro Bilbija za „AKTUELNOSTI“: „Ukrajina bez američke i zapadne pomoći, kapitulirala bi odavno!“

On je dodao da treba tumačiti ovakve posete kao jednu vrstu simbiolike.

„Što se tiče nekih rezultata posete, ja ne vidim tu ništa spektakularno iz onoga što znamo. Šta je moglo da bude rezultat posete, od onoga što ne znamo, to je teško reći. Možda je ovo početak pritiska na Zelenskog da otpočne sa nekom vrstom pregovora, to ne znamo, to ćemo videti u narednim danima. Sudeći po atmosferi i po onome što je izrečeno na konferenciji za štampu i kasnije, izgleda da to nije bio predmet razgovora, da ovo nije bio otvoreni pritisak na Zelenskog te vrste. Sve ove posete, pa čak i ovu posetu Zelenskog, koja prva njegova poseta posle 24. februara izvan zemlje treba tumačiti kao jednu vrstu simbiolike. On je otišao kod svog prvog saveznika. Za mene je simbolika da će se podrška Amerikanaca nastaviti, da ne bude do poslednjeg, do pretposlednjeg Ukrajinca. To je moj utisak“, smatra Dimitrijević.

„AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY: „Dve poražene sile iz Drugog svetskog rata koriste ovu „igru mešanja karata“ da se na velika zvona vrate na političku i vojnu scenu!“

On je izjavio i da ga je ovo podsetilo na bitku za Verden u Prvom svetskom ratu.

„Meni ovo sve više liči na način na koji je vođen Prvi svetski rat. Podsetio sam se bitke za Verden, koja je trajala nekih deset meseci, od februara do decembra 1916. godine. Da su Nemci u početku imali neki privremeni uspeh, kratko napredovali, a da se na kraju, negde u decembru, ta najveća bitka Prvog svetskog rata završila izvesnim potiskivanjem Nemaca, bilo je nerešeno ali se može smatrati da su Nemci gubitnici te bitke. U toj bici za Verden prema nekim podacima, poginulo je oko 250.000 vojnika, a oko 500.000 je ranjeno. Mi sad ovo što se dešava u Donbasu možemo da poredimo sa tom bitkom za Verden“, smatra ekonomista.

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter