Izvor: Tanjug
29.07.2020 u 08:46
0

VANREDNO STANJE u Italiji PRODUŽENO do 15. oktobra!

Italijanski Senat doneo je u utorak odluku, na zahtev premijera Đuzepa Kontea, da produži vanredno stanje do 15. oktobr.

Konte je ranije juče zatražio od parlamenta da produži vanredno stanje u zemlji do kraja oktobra, što će mu omogućiti da vlada dekretima, uprkos oštrom protivljenju opozicionih stranaka.

Vlada je krajem januara proglasila vanredno stanje, kako bi ministrima omogućila da se izbore sa krizom nastalom zbog korona virusa

Ta odluka važila je šest meseci, a ističe krajem jula.

SVE O SPORTU

BARSA GA VIŠE NE ŽELI: Arturo se opija dok njegov SKANDAL trese Španiju

ZVEZDA-FMP JE PRIJATELJSKA UTAKMICA: Mijailović se dotakao igranja PANTERA u ABA ligi

OPASNO ZA STOJKOVIĆA: Početak priprema ODLOŽEN

PONUDA KOJA SE NE ODBIJA: David Silva postaje stanovnik Rima

NAJVEĆI SPORTISTA U ISTORIJI ŠPANIJE: Od Rafe je Toni napravio GLADIJATORA i NAJPOŠTOVANIJEG igrača na svetu!

– Virus nastavlja da se razvija i nije nestao. Bilo bi neshvatljivo naglo obustaviti tako efikasnu meru- rekao je Konte u gornjem domu Senata.

Međutim, odustao je od zahteva za produženjem do kraja godine, rekavši da želi obnovu samo do oktobra.

Vanredno stanje daje veća ovlašćenja i regionalnoj i centralnoj vladi, uključujući i olakšavanje ministrima da proglase crvene zone ako se bolest ponovo razbukta i da pojačaju bolničke resurse.

Senat, u kojem koalicija ima tesnu većinu, trebalo bi da glasa o zahtevu večeras.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter