Izvor: Kurir.rs
14.03.2023 u 20:18
0

PUTIN NE DOZVOLJAVA TRIVIJALNOSTI I POLUISTINE: „Potpuna besmislica da su ukrajinski aktivisti umešani u diverzije na Severnom toku!“

Putin je ocenio da eksplozije poput onih koje su se dogodile na „Severnim tokovima“ – tako moćne i na tolikoj dubini mogu da izvedu samo stručnjaci uz podršku države.

Predsednik Rusije Vladimir Putin smatra da je verzija o umešanosti ukrajinskih aktivista u eksplozije na gasovodima „Severni tok“ i „Severni tok 2“ – potpuna besmislica.

PUTIN NE ODUSTAJE OD JASNOG NARATIVA: „Aktuelni svetski problemi počeli su posle raspada Sovjetskog Saveza!“

Kako je istakao, očigledno je da je na kracima gasovoda izvršen teroristički napad koji je izveden na državnom nivou. Putin je ocenio da eksplozije poput onih koje su se dogodile na „Severnim tokovima“ – tako moćne i na tolikoj dubini mogu da izvedu samo stručnjaci uz podršku države.

Po njegovim rečima, Rusija je predlagala danskim vlastima da formiraju međunarodnu grupu stručnjaka kako bi se sprovela istraga eksplozija. Međutim, odgovor na zahtev Rusije bio je „neodređen“.

On je dodao da su SAD teoretski zainteresovane za takve incidente kao što su eksplozije na „Severnom toku“ kako bi isporučivale svoj tečni prirodni gas.Međutim, po rečima Putina, ako kod zapadnih partnera oživi instinkt nacionalnog interesa – onda „Severni tok“ ima budućnost.

Ranije je britanski list „Tajms“ objavio da su zapadne obaveštajne agencije, nedelju dana nakon eksplozije, znale za ukrajinsku umešanost u sabotažu na gasovodima „Severni tok“ i „Severni tok 2″.

Nemački list „Cajt“ saopštio je da su nemački istražitelji identifikovali brod sa kojeg je izvršena diverzija na gasovodima „Severni tok“, te da tragovi vode ka kompaniji u vlasništvu Ukrajinaca.

Prvobitno je „Njujork tajms“, pozivajući se na izvore u američkoj administraciji, saopštio da su američki zvaničnici saopštili da nisu pronađeni nikakvi dokazi navodne umešanosti ruskih vlasti u napade na gasovode „Severni tok“, te da novi obaveštajni podaci daju osnova da se pretpostavi da neka proukrajinska grupa stoji iza napada na gasovode.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter