Izvor: Alo.rs
10.01.2023 u 12:20
0

VOJSKA SAD SE SPREMA ZA KOLONIZACIJU: Rusija i Kina će biti opkoljene!

SAD žele da rasporede jedinice američkih marinaca širom japanskog ostrva Okinava do 2026. godine, naoružavajući ih projektilima i lakšim naoružanjem za moguće odvraćanje kineske vojske i žele da razgovaraju o tom planu sa Japanom u sredu u Vašingtonu, objavio je danas Jomiuri.

List je naveo da su SAD već obavestile Japan o tom planu koji će zvanično objaviti nakon sastanaka japanskih ministara odbrane i spoljnih poslova sa američkim kolegama u sredu u Vašingtonu.

Zvaničnici japanskog ministarstva odbrane bili su nedostupni za komentar Rojtersu povodom tog pitanja.

„AMERIKA SE POVUKLA IZ AVGANISTANA KAKO BI SE FOKUSIRALA NA UKRAJINU“ Patrušev gađa pravo u metu!

Zvaničnik ministarstva spoljnih poslova odbio je da komentariše o izveštaju, ali je rekao da će Japan i SAD „razgovarati o pitanjima u vezi sa raspoređivanjem američkih snaga u Japanu“.

Kao odgovor na pitanje o mogućem raspoređivanju novih jedinica, portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin rekao je danas na redovnom brifingu da vojna saradnja SAD i Japana „ne bi trebalo da šteti
interesu trećih zemalja i regionalnom miru i stabilnosti.“

Stvaranje novih jedinica pod nazivom pukovi „Marin litoral“ deo je velike reorganizacije korpusa američkih marinaca koju je najavio komandant korpusa, general Dejvid Berger 2020. u nacrtu razvoja tih snaga do 2030. godine, podseća britanska agencija.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Berger je tada rekao Rojtersu da želi da te jedinice blisko sarađuju sa japanskim snagama za samoodbranu da bi bio sprečen laki pristup Pacifiku za kinesku vojsku.

U Japanu je trenutno raspoređeno 18.000 američkih marinaca, što je najveći broj izvan SAD.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter