Izvor: BSC HAPPY
10.02.2023 u 16:16
0

OSVOJIĆE „MEDALJE, KRVI, SMRTI I SUZA“: Zelenski zahteva da se ruskim i beloruskim sportistima zabrani učešće na Olimpijskim Igrama

Ukrajina je zapretila da će bojkotovati igre ako se takmiče ruski i beloruski sportisti.

Grupa od 35 zemalja, uključujući Sjedinjene Američke Države, Nemačku, Francusku, Britaniju i Japan, jednoglasno su se složile da traže da se ruskim i beloruskim sportistima zabrani učešće na Olimpijskim igrama 2024. godine, rekao je u petak litvanski ministar sporta.

Sa ratom koji besni u Ukrajini, baltičke države, nordijske zemlje i Poljska pozvale su međunarodna sportska tela da zabrane ruskim i beloruskim sportistima da se takmiče na Olimpijskim igrama.

Ukrajina je zapretila da će bojkotovati igre ako se takmiče ruski i beloruski sportisti, a ukrajinski bokser Oleksandar Usik rekao je da će Rusi osvojiti „medalje krvi, smrti i suza“ ako im bude dozvoljeno da se takmiče.

SPORT I POLITIKA RAME UZ RAME Olimpijske igre u Parizu moglo bi da bojkotuje do 40 zemalja!

– Idemo u pravcu da nam bojkot neće biti potreban jer su sve zemlje jednoglasno – rekla je litvanska političarka.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski učestvovao je na onlajn sastanku kojem je prisustvovalo 35 ministara kako bi razgovarali o zahtevu za zabranu, saopštio je ranije portparol litvanskog ministarstva sporta.

Portparol je rekao da je poruka Zelenskog učesnicima bila da se principi neutralnosti ne mogu primeniti na rusku invaziju na Ukrajinu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Međutim, predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah pozvao je Ukrajinu da odustane od pretnji bojkotom.

MOK je otvorio vrata ruskim i beloruskim sportistima da se takmiče kao neutralni. Rečeno je da će bojkot prekršiti Olimpijsku povelju i da je uključivanje Rusa i Belorusa zasnovano na rezoluciji UN protiv diskriminacije unutar olimpijskog pokreta. Nekih 18 meseci pre početka OI, MOK očajnički želi da smiri strasti.

An Idalgo, gradonačelnica Pariza, rekla je da ruski sportisti ne bi trebalo da učestvuju. Međutim, organizatori Olimpijade 2024 rekli su da će se pridržavati odluke MOK-a po tom pitanju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter