Izvor: RT/BSC Happy
24.09.2023 u 15:31
2

ZIG HAJL! ZELENSKI I KANADSKI PREMIJER APLAUDIRALI JURIŠNIKU ĐAVOLJE SS DIVIZIJE! (FOTO, VIDEO)

Lideri su aplaudirala Jaroslavu Hunki, koji se borio u 14. Vafen grenadirskoj diviziji SS, poznatoj kao 1. galicijska divizija, odgovornoj za masakre i druge zločine nad poljskim, jevrejskim i ruskim stanovništvom

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski i premijer Kanade Džastin Trudo pozdravili su aplauzom bivšeg vojnika zloglasne SS 1. Galicijske divizije Jaroslava Hunku (98), koji je prisustvovao sednici parlamenta u Otavi, preneo je Asošiejted pres.

Na jednoj od fotografija nasmejani Zelenski pokazuje stisnutu pesnicu, dok su u njegovoj blizini njegova supruga Elena i Trudo.

Kako je naveo AP, dvojica lidera su aplaudirala Jaroslavu Hunki koji se borio u tzv. Prvoj ukrajinskoj diviziji u Drugom svetskom ratu a potom emigrirao u Kanadu.

Međutim, reč je o 14. Vafen grenadirskoj diviziji SS, poznatoj kao 1. galicijska divizija.

Tako je to bilo…

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “ZIG HAJL! ZELENSKI I KANADSKI PREMIJER APLAUDIRALI JURIŠNIKU ĐAVOLJE SS DIVIZIJE! (FOTO, VIDEO)”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter