Izvor:
02.09.2019 u 17:50
0

DA LI JE POTREBNO OSUĐIVATI RODITELJE: Mediji spekulišu, društvene mreže osuđuju

U emisiji "Posle ručka", sa voditeljem Vanjom Bulićem, o temi nestanka i odlaženja mladih i srarijih osoba od kuće i ostavljanja dece nakon porođaja. sa profesionalnog aspekta, govorio je i advokat Andrija Marković koji je pokušao da objasni razloge osoba koje se odluče za takav postupak.

Kada je reč o punoletnoj osobi koja ode samovoljno od kuće, može li centar za socijalni rad kao i policija mnogo uticati na to da pomogne roditeljima. Advokat Andrija Marković sa profesionalnog aspekta objasnio nam je taj postupak.

Kada se radi o punoletnoj osobi, odlazak od kuće je postupak zrele osobe. Centar za socijalni rad kao i policija nemaju šta da rade po tom pitanju, budući da se radi o punolentim osobama. Ako se radi o zlostavljanju od strane muža, majka bi trebala da kroz razgovor reaguje u tom slučaju. Međutim, postoje i trajno poremećeni odnosi u porodici, kada nastupa psihijatri koji trebaju pokušati ispraviti odnose i pokrenuti izlečenje porodice. Najčešće se dešavalo da jedan iz porodice neće da prihvati terapijei odatle kreće problem. Uvek se treba pridržavati toga da porodice sa problemima krenu sa terapijama.

Ako treba posmatrati sa strane advokata, teško je osuditi nekoga pre nego što se taj slučaj otvori i na njemu poradi. Andija je pokušao da objasni takve postupke roditeljima i da na neki način otkrije razloge zbog kojih oni to čine svojoj deci

Sa profesionalne strane, mi ne možemo osuđivati postupke majki. Problem je u tome što se po medijima špekuliše, a po društvenim mrežama osuđuje, dok razlozi mogu biti razni. Ne opravdavam, ali mi profesija ne dozvoljava da osuđujem, bez da istražim slučaj. Može biti i slučaj da otac baci dete, bez da majka zna, a ona bude osuđena. Pre 15 godina, kada sam počeo da se bavim ovim poslom, bilo mi je nezamislivo da neko od roditelja ostavi svoje dete, sada, zahvaljujući iskustvu i praksi, ne čudim se ali i ne osuđujem pre istrage slučaja. Kada izuzmemo profesiju, kao čoveku to je zaista nečovečan postupak.

happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter