Izvor: BSC Happy
10.06.2023 u 08:02
0

MINISTAR MILIĆEVIĆ ZA HAPPY TV: „FAKTOR OKUPLJANJA SRBA U DIJASPORI JE SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA“

Gost najgledanijeg jutra u Srbiji je bio ministar bez portfelja Đorđe Milićević!

Šta spaja Srbe, koliko je naših sunarodnika u dijaspori i kako ih okupiti pod jedno okrilje?

Imaćemo preko 250 udruženja i krovnih organizacija iz Evrope i sveta. Napravićemo Viodovdanski sabor. Prijaveljno je preko 200 stotine pojedinaca i udruženja. Ja sam shvatio da na početku mandata ukoliko budem pokušao i ukoliko se budem trudio da obiđem sve države u kojima žive Srbi, neće mi biti dovoljne 4 godine mandata. Pretprošle nedelje smo imali radni konsultativni onlajn sastanak. Nismo uspeli da postignemo okoliko je bilo zainteresovanih. Obilazili smo lokalne samouprave, svaka ima svoju dijasporu na žalost. Veoma mali broj je koristio potencijale i uspostavio konekcije sa svojom dijasporom. Veliko Gradište; predsednik opštine je shvatio važnost dijaspore – 5000 Srba u dijaspori. Napavili su u okviru lokalne samouprave odeljenje koje se bavi samo dijasporom, a mi smo napravili tri tematska eko kampa. Srbi se najviše okupljaju u okviru kulturno-umetničkih društava i kroz promociju tradicije i kulture oni promovišu naš identitet. U Srbiji je mnogo političkih stranaka, ali je jedna Srbija. Tako je i u dijaspori. Moje je da saslušam mišljenje svakog udruženja i lično mislim, nikada nije dobro da svi mislimo isto, ako svi mislimo isto ne bismo mislili dovoljno. Ma koliko imali različite stavove po različitim pitanjima. Kada pozovem i kažem da ću doći u neku državu, kažu mi: „Čini nam se da je maltene nemoguće da svi sednu za isti sto“. SPC je faktor mira i stabilnosti i okupljanja svih Srba – smatra ministar Milićević.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter