Izvor: BSC happy portal
15.05.2023 u 21:23
0

SLOBODAN STOJIČEVIĆ U EMISIJI „ĆIRILICA“: „Država treba da obezbedi digitalnu suverenost, Smartfon je moderna cucla“

„Ćirilica“ je tok-šou emisija zabavno-političkog karaktera, koja se emituje na Happy TV, svakog ponedeljka od 21 čas. Emisiju vodi proslavljeni novinar Milomir Marić, a obrađuje mahom političke teme o kojima razgovaraju stručnjaci iz zemlje i regiona.

U emisiji „ĆIRILICA“ na kanalu TV HAPPY (21.00) razgovaramo sa vrsnim stručnjacima, ovog ponedeljka to su: Mile Bjelajac, Zoran Ćirjaković, Aleksandar Gajić, Vlastimir Vidić i Slobodan Stojičević koji će govoriti i izneti svoje mišljenje i stav na temu „Ko puca u Srbiju“?

ALEKSANDAR PAVIĆ U EMISIJI „ĆIRILICA“: „Na sceni je pokušaj ogromne globalne promene svesti“

Nakon nezapamćenog masakra u OŠ „Vladislav Ribnikar“, dečak ubica Kosta. K. predstavljen je kao dete zarobljeno u sajber svetu, te da je za njena masakr nad školskim drugarima samo novi nivo video-igrice koju osvaja, na ovu tematiku govorio je Slobodan Stojičević – književnik i novinar.

  • Ja sam digitalnu higijenu našao kao jednu od literature, to je deo hibridnog rata. Borba, ne samo u sajber sferi nego i na društvenim mrežama, to je ono što se zove informaciono -psihološki rat. Putem informacija, menjanja svesti. Kribrum je pretraživač za društvene mreže, prate u realnom vremenu 350.000 miliona naloga na društvenim mrežama, 12.000 medija i oni tačno mogu da vide virusni efekte ovoga. Onog momenta kad se desio zločin u osnovnoj školi imali su uvid o tome koliko dece je na to reagovalo, kako je reagovalo, koji narativ počinje da se širi. Na Zapadu postoji taj narativ da je to neminovna poslednica života u modernom svetu, protiv toga se tamo niko ne bori. Kod Rusa je drugačije, sa tim su se susreli, napravili definiciju, ruska Duma je usvojila projekat gde se zakon koji određuje da su grupe samoubistava, da su to destruktivni pokreti koji treba da se suzbijaju. Mi moramo da prvo osvojimo svoj digitalni prostor, momentalno nismo suvereni. Ono čemu smo svakog dana izloženi, svakog dana se pomeraju granice, nema pravila i društevnog morala, očekivano je da mladi vide taj narativ i da se ponašaju tako. Ruska država se organizovano time bavi. Ukoliko država ništa ne čini, uticaj na mlade je sa svih strana. Dovoljno je napraviti licencu za Kribrum. Destruktivni pokreti su veliki problem. Mi krivimo decu, a sami smo iz ostavili nezaštićene. Smartfon je moderna cucla. Država treba da obezbedi digitalnu suverenost. Naša država se time ne bavi jer nema zakonske regulativne. Deca nemaju šanse protiv takvih sistema. Ostavili smo decu samu ovim nakaradnim zakonima – objasnio je Stojičević na Hepi televiziji.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter