Izvor:
22.11.2018 u 16:23
0

GORAN VESIĆ ZA EMISIJU „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Uvođenjem carina 100% Srbiji, kosovske vlasti naštetile sopstvenom narodu! (VIDEO)

Gradski menadžer grada Beograda, Goran Vesić, gostovao je danas u emisiji "Dobro jutro Srbijo" na televiziji Hepi.

Nakon odluke kosovskih vlasti da uvedu carine 100% na proizvode iz Srbije naišlo je na negodovanje, a evo kako na to gleda drugi čovek Beograda:

– To što su Tači i Haradinaj pokušali da urade, to je klasična zamena teza, zbog teškog poraza koji su doživeli na glasanju za Interpol. Očigledno je da su morali da smisle nešto kako bi svom narodu pokazali da nisu gubitnici, ona su pribegli zaista najgoroj mogućoj meri, koja najviše pogađa upravo građane Kosova. Kao da su odlučili da kazne sopstvene građane zbog gluposti koju su uradili zbog konferencije u Dubajiu. To što su oni uradili koštaće najviše građane Kosoba, s obzirom na to da će njima poskupeti kvalitiet života verovatno ste već čuli da je poskupio hleb… I to malo sirovina što imaju, dolazi iz Srbije.

Osnuvši se na govor koji je sinoć predsednik Srbije uoči hitnog sastanka, da je odluka Vlade Kosova pokrenula novi rat, Vesić je prokomentarisao:

– Nijedne mere na Balkanu nisu strogo ekonomske, već sa političkim primesama. Kao što je sinoć rekao gospodin Vučić, ovim merama želeli su da postignu druge ciljeve. Prva je da se izvrši pritisak na Srbiju da prihvate državu Kosovo. Druga je, izeljavanje Srba sa Kosova. Njihova politika je stalni pritisak na srpsku zajednicu, kako bi se svi iselili, ostali manastiri i monasi, koje bi oni čuvali kao malo vode na dlanu. Oni mogu, u stvari, da dobiju sve sem ulazak u EU.

Gradski menadžer se osvrnuo na provokacije Prištine u prethonom periodu, ali Vučićevu izjavu da Srbija neće uzvratiti istim merama:

– U svim kriznim situacijama naš predsednik reagovao je veoma racionalno, a na njega su često vršene provokacije. Isto smo mogli da uradimo i mi, ali gospodin Vučić ne želi da kažnjava stanovništvo Kosova. Mi želimo da živimo zajedno sa stanovnicima Kosova, nadam si da će građani samoproklamovane države napokon svatiti da se Tači i Haradinaj igraju sa njihovom sudbinom – rekao je i istakao važnost postizanja zajedničkog dogovora:

– Srbija želi trajni mir i trajni dogovor. Za njih ne postoji veći interes od dogovora sa Srbijom. Ne može jednoj SAD da bude toliko stalo do interesa jednog malog Kosova, ono je za njih igračka. Zbog toga je predsednik Srbije sve vreme govorio da želi dogovor Srbije i Kosova, koja je tu Tačijeva uloga ako se Priština i Beograd pomire. Mi smo dobili podršku Evrope i nadam se da će tako i ostati!

Detaljnije možete pogledati u videu ispod:

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter