Izvor: happybsc
23.09.2023 u 20:08
0

OSTANITE UZ HAPPYTV EMISIJA AKTUELNOSTI: Okreće li Amerika leđa Zelenskom?

Obrađuje mahom političke teme i pitanja vezana za geopolitičku situaciju u svetu, a sa posebnom pažnjom prati dešavanja vezana za specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, bavi se dominantno rusko-ukrajinskim sukobom.

Večerašnji gosti su Dr Dragana Mitrović -vodeći je domaći poznavalac ekonomije, politike, međunarodnih odnosa i bezbednosti savremene Kine i Istočne Azije. Osnivač je i rukovodilac Centra za studije Azije i Dalekog istoka FPN, kao i master programa Regionalne studije Azije. Đuro Bilibija– Novinar i publicista, dugogodišnji dopisnik iz Moskve ii urdenik portala FAKTI Dr Aleksandar Mitić – je naučni saradnik u Centru za studije „Pojasa i puta“ instituta za poltiku i privredu.

Tema večerašnje emisije bila je paralela da dok se u Ukrajini vodi specijalna vojna operacija na Balkanu može izbiti novo žarište što je u svom obraćanju pred genralnom skupštinom UN upozorio i Sergej Lavrov šef diplomatije Ruske Federacije.

Dr Aleksandar Mitić smatra da je Srbija najbolji primer nepopoštovanja kako kro z međunarodne akte Minski sporazum a  tako i kroz Brisleski sporazum.

  • Kroz interpretaciju zapada, i njihovih štićenika , uvek konstantno na štetu spskog naroda, a tako je bilo od početka devedestih , a tako je i danas uključujući današanji dan kada vidimo da jednostavno se nepoštujue ništa pa čak ni ovi sporzaumi između predsedniks Srbije i Generalnog sekretara NATO-a o tome da Albanci ne mogu da prelaze KPS,  što je na primer Brisleki sporazum, oni ni to ne mogu da ispune. I ne samo to ne mogu da ispune ni određene dogovore.

On naglašava da smo svi upoznati sa našim „slučajem“ naročito sa interpretacijom Dejtonskog sporazuma, što su priznali i tadašnji Francuski predsednik Fransoa Oland i Angela Merkrl tadašnja Nemačka kancelarka.

  • Ako iko razume ovaj prvi deo Lavrovog govora to smo mi naglašava Mitić.

Međutim svet je na ivici opasnosti i i stavranje Aukusa je pod budnim okom Rusije koja je zainterosvana da se Amerika i zapadne sile ne povulu na istok, jer je Rusija više nego zaintersovana da sačuva istočne granice svoje zemlje Kaže Dr Dragana Mitrović.

  • Imali su ideju da otvore kancelariju u Tokiju, Tokio nije bio nešto voljan , a Francuska je bila izzatito protiv i to se nije desilo Četvorka koju je spominjao gospodin Lavrov da je nedavno bio susret Američkog predsednika Bajdena sa novim predsednikom Južne Koreje i japanskim premijerom kako biizgladili odnose sa svojim najvažnijim istočnopacifičkim saveznicima, naglašava Mirović i Dodaje

Ovo je naglašeno u smislu čvršće saradnje i u smilsu njihove vojne industrije proizvodnje i drugog.Što svavko predstavlja ono o čemu govori Ruska Federacija, a to je kreiranje Novih Žarišta.

Sa ovom konstatacijom složio se i Đuro Bilbija koji kaže da se sada pokazuje da postoje i formiraju se nove platforme i o tome godvori nepojavljivanje najvažnijih partenra Amerike Putinom i Sijem i G 20 više ne predstvlaj tako ozbiljnu organizaciju.

U nastavku emijsije govorilo se o sve vidnijem uskraćivanju pomoći koju traži ukrajinski predsednik Volodimr Zelenski dobija od Zapada, u fokusu razgovora bilo je odbijanje poljske da kupuje ukrajinsko žito i odbijanje te zemlje da šalje naoružanje Ukrajini.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter