Izvor:
13.12.2019 u 09:51
0

VELJKO ODALOVIĆ O SLUČAJU „ŽUTE KUĆE“: Trgovina organima je nastala posle dolaska međunarodne misije!

Gost emisije "Dobro jutro Srbijo", bio je Veljko Odalović, generalni sekretar ministarstva spoljnih poslova, koji je govorio o slučaju "Žute kuće" na Kosovu i Metohiji.

– Mnogo više o tom slučaju znaju oni koji su napravili tu tzv. oslobodilacku vojsku, odnosno sponzori te kvazi državnosti. Tužioci možda nešto ne znaju ali su dobili mnogo dokaza koji su nagomilani u proteklih 20 godina. I Hag je prikupljao dokaze i spremao podizanje optužnica – rekao je Veljko Odalović.

Govoreći o slučaju koji i danas intrigira javnost Odalović je objasnio i kako je ceo slučaj počeo i ko je sve bio upućen u dešavanja u "Žutoj kući".

– Osnova i baza za sve to je priča o "Žutoj kući" preko koje je došlo do specijalnovanog tužilaštva vezano za ono sto je Dik Marti oktrio i kasnije Vilijamson potvrdio. To je bila tabu tema iako se znalo sve o njoj. Trgovina organima je nastala posle dolaska međunarodne misije – nastavio je Odalović.

Generalni sekretar ministarstva spoljnih poslova je otkrio neke do sada malo poznate činjenice vezane za "Žutu kuću".

– Na izveštaju su radili haški istražitelji Patrik Lopez, Hoze Pablo Barebar i još desetak imenovanih lica koja su pripadala međunarodnim institucijama. Prikupili su izjave osam Albanaca koji su bili vozači o tome kako su i odakle prevozili zatvorenike koji su bili zatvoreni u preko 140 ilegalnih zatvora – otkrio je Veljko Odalović.

Naš gost je istakao i nekoliko slučajeva koji su se dogodili pored gorepomenute priče.

– Mi imamo dva velika kidnapovanja, jedno je rudara Belaćevca i drugo je bilo u Zočištu. Bilo je i pojedinačnih slucajeva. Preko 400 osoba je nestalo posle dolaska međunarodne misije, ogroman broj tih lica je kidnapovano. Srbi su bili legalna meta i postojali su ilegalni zatvori koje nisu sporili ni kosovski verifikatori – zaključio je Veljko Odalović.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter