Izvor: BSC Happy
15.05.2023 u 22:40
2

VLASTIMIR VIDIĆ U EMISIJI „ĆIRILICA“: „Mi Srbi smo uvek zatečeni, uvek nas neka prilika iznenadi i onda trošimo vreme u beskrajne analize“

„Ćirilica“ je tok-šou emisija zabavno-političkog karaktera, koja se emituje na Happy TV, svakog ponedeljka od 21 čas. Emisiju vodi proslavljeni novinar Milomir Marić, a obrađuje mahom političke teme o kojima razgovaraju stručnjaci iz zemlje i region

U emisiji „ĆIRILICA“ na kanalu TV HAPPY (21.00) razgovaramo sa vrsnim stručnjacima, ovog ponedeljka to su: Mile Bjelajac, Zoran Ćirjaković, Aleksandar Gajić, Vlastimir Vidić i Slobodan Stojičević koji će govoriti i izneti svoje mišljenje i stav na temu „Ko puca u Srbiju“?

SLOBODAN STOJIČEVIĆ U EMISIJI „ĆIRILICA“: „Država treba da obezbedi digitalnu suverenost, Smartfon je moderna cucla“

Vlastimir Vidić govorio je o tome da li su tačne tvrdnje da Kurtiju Amerika ne može ništa, da iza njega stoji Nemačka, Engleska, da li je on zaista favorit nemačkih medija, upitan je s obzirom na to da dugo živi u Nemačkoj. Između ostalog osvrnuo se i na nezapamćenu tragediju koja je Srbiju zadesila kada je učenik ubio svoje drugare iz OŠ „Vladislav Ribnikar.

– To je malo specifična situacija, ispada da mi možda možemo i trebalo bi da da učimo o nekim stvarima od njega kako to postiže. Nemačka je iskočila od dogovorenih okvira, uradila je on što je znala da može i koliko je znala da može, tako da se Kurti kreće u sasvim zacrtanim kordinatama, ne trebamo ni da razmišljamo da on to nešto sprovodi neku svoju politiku. Ja se i dalje čudim, mi Srbi stalno govorimo „pa to je nepravda“ i potrošismo silno vreme govoreći to je nepravda, a opet potrošismo sve to vreme ne pripremajući se, mi smo uvek zatečeni. Ja se pitam kda smo mi u istoriji bili uopšte pripremljeni za nešto i to je stvar apsolutno do političkih elita koje su tada vladale, koje nisu pripremile. Nas uvek tako neka prilika zatiče i onda trošimo vreme u beskrajne analize, prevrtanje istorije, što apsolutno treba da se dešava da se ne bi pravile greške, ali moram konačno da saberemo našu pamet i da budemo pripremljeni za svaku situaciju, od najobičnije poplave, do ovakvih situacija, kao što su sada bila ova nesrećna ubistva. Moje mišljenje je da sistem nije zakazao, zato što sistem nije ni postojao u takvom obliku, da može da predvidi, da zaštiti i da pre toga preventivno deluje, ne postoji kod nas sistem koji to uočava, rekao je Vidić.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “VLASTIMIR VIDIĆ U EMISIJI „ĆIRILICA“: „Mi Srbi smo uvek zatečeni, uvek nas neka prilika iznenadi i onda trošimo vreme u beskrajne analize“”

  1. To je tacno , da nista ne predvidjamo , sta ako se desi ovo sta ako se desi ono, ovo ce biti ovako ovo onako , menjati ako se nesto menja po svetu …. a toliko imamo raznih instituta i slicnih institucija koji bi mogli da rade po tom pitanju . Evo sada velikog skandala u najavi u vezi preporuke Brisela i Haskog tribunala kako treba decu uciti , m*rs bre vise odavde sa vasim idejama i nedelima , dosta ste nas zatrovavali vasim stavovima , imamo mi nasa pravila koje doduse ne primenjujemo .

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter