Izvor:
14.05.2019 u 08:05
0

ZORANA MIHAJLOVIĆ ZA HAPPYTV.RS: “ Zadovoljna sam modernizacijom pruge za veće brzine, imaćemo završenih 700 kilometara rehabilitovanih pruga, to znači da će vozovi ići 120 km/h…“! (VIDEO)

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović otkrila je portalu Happytv.rs kako je prošao jučerašnji sastanak sa predstavnicima međunarodnog monetarnog fonda (MMF), i progovorila o mnogim gorućim temama koje zanimaju građane Srbije.

Mi svake godine razgovaramo sa njima o novim investicijama, i uvek dobijamo pohvale. Sa razlogom otvaramo koridor 10, završavamo 11, otvaramo neke nove auto puteve – te dodaje.

Sa predstavnicima MMF razgovarali smo o završetku započetih projekata u putnoj i železničkoj infrastrukturi i reformama u preduzeću za železnički prevoz – rekla je Mihajlović.

Ministarka smatra da „sa MMF ne postoje kritične tačke“ i da je njeno ministarstvo uvek dobijalo pozitivno mišljenje od te institucije.

Ona je najavila da će u subotu biti pušten u saobraćaj južni krak Koridora 10 koji prolazi kroz Grdeličku klisuru, a na leto i istočni krak tog putnog pravca.

U petak počinje da se gradi autoput od Preljine do Požege, a na leto kreću radovi na Moravskom koridoru od Pojata do Preljine, a gradiće se i autoput od Sremske Rače do Kuzmina, Ruma-Šabac i brza saobraćajnica Šabac-Loznica – kaže Zorana.

Za sam kraj, ministarka je rekla da li je zadovoljna kojim tempom protiče modernizacija pruge za veće brzine.

Zadovoljna sam. Preko tri decenije se nije ulagalo…Prošle i ove godIne smo uložili sve napore. Imaćemo završenih 700 kilometara rehabilitovanih pruga, to znači da će vozovi ići 120 km/h. Omogućićemo lepši i udobniji način putovanja. Verujem da ćemo u narednih par godina završiti sve – ističe Mihajlovićeva.

Detaljnije možete čuti u snimku dostupnom ispod teksta:

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter