Izvor: Sportal.rs
12.04.2023 u 16:43
0

Nedimović o haosu na Čukarički – Partizan: VEĆ SU NEKE ODLUKE DONETE

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Branislav Nedimović izjavio je da veruje da će Zajednica Superlige i Prve lige Srbije reagovati u skladu sa propisima povodom dešavanja na utakmici 30. kola između Čukaričkog i Partizana.

Meč na Banovom brdu prekidan je nekoliko puta zbog incidenata navijača Partizana.

Ovaj duel je potom prekinut u 22. minutu na osnovu procene glavnog sudije Milana Mitića. Odlukom direktora takmičenja Aleksandra Pivića meč između Čukaričkog i Partizana trebalo bi da bude nastavljen danas od 18 sati bez prisustva publike.

Čukarički se oglasio saopštenjem u kome, između ostalog, tvrdi ovaj klub nije formalno obavešten o odluci da bude igran nastavak meča i traži da utakmica bude registrovana službenim rezultatom u njihovu korist.

Nedimović je napomenuo da Zajednica Superlige i Prve lige organizuje takmičenja zajedno sa svojim direktorom, kao i da postoje službena lica na utakmici koja će u skladu sa propisima doneti odgovarajuće odluke kada je reč o utakmici Čukarički – Partizan.

„Već su neke odluke donete, vidim da je Čukarički uputio i žalbu i u skladu sa tim Zajednica će reagovati. Moramo se držati pravila i procedura. FSS je poverio takmičenje Zajednici superligaša i prvoligaša i u skladu sa tim se svi ponašamo. Ako dođe do drastičnijih odstupanja od pravila onda se znaju konsekvence, ali ‘momci’ u Zajednici odlično rade svoj posao“, objasnio je on.

Nedimović je podsetio da je FSS uputio zvanično pismo Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) povodom novonastale situacije i zabrane vlasti u Prištini za organizovanje takmičenja na teritoriji Kosova i Metohije. On smatra da takva vrsta represije od strane kosovske policije nije viđena od Drugog svetskog rata i dodaje da očekuje od UEFA da reaguje kako bi se stvari smirile. Nedimović kaže da je šest osvojenih bodova fudbalera Srbije na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. ogroman uspeh kojim trebamo da budemo zadovoljni.

ODREĐEN NOVI TERMIN! Evo kada će ČUKARIČKI i PARTIZAN odigrati ODLOŽENU UTAKMICU!
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter