Izvor: Kurir.rs
10.03.2024 u 18:45
0

UKRAJINSKI KOŠMAR POSTAO JAVA RUSI prvi put upotrebili MOĆNE KLIZNE BOMBE, gde jedna UNIŠTAVA CELU ZGRADU – prema ovom gradu nisu imali milosti, UKRAJINA na kolenima VIDEO

Ukrajina je potvrdila da je ruska vojska u nedelju tokom granatiranja Mirnograda u Donjeckoj oblasti upotrebila nove vazdušne klizne bombe!

Dmitrij Lihovij, portparol vazduhoplovstva grupe Tavrija Oružanih snaga Ukrajine, navodi da je u pitanju poboljšana verzija laserski navođenih КAB bombi.

„Prva informacija je glasila da je neprijatelj koristio PVO sistem S-300, međutim, prema ažuriranim informacijama, Rusi su u napadu upotrebili tri klizne bombe UMPB D-30SN“, rekao je Lihovij.

JA SVOJE SABORCE TRETIRAM KAO SPARTANCE PUTIN otkrio kako razgovara sa PRIPADNICIMA SVO pa rekao šta je tajna AUTORITETA koji ima

Poslednji napad na Mirnograd prema rečima Lihovija ukazuje na novu etapu u razvoju ruskih КAB bombi.

„To je poboljšana avio-bomba koja već zamenjuje stare FAB bombe pretvorene u КAB. Zbog toga, nažalost, moramo da se pripremimo za nove izazove i nove zadatke PVO u borbi protiv tih poboljšanih vazdušnih bombi“, rekao je Lihovij.

Tri UMPB D-30SN pogodile su navodno stambenu zgradu u Mirnogradu pri čemu je povređeno 12 osoba, među kojima i jedan tinejdžer, a oštećeno je 27 automobila i nekoliko okolnih stambenih objekata.

Klizna bomba UMPB D-30SN prema navodima ukrajinskog portala Defence Express ima i mogućnost lansiranja sa kopnenih lansera. Portal navodi da je napad izveden 30 km od linije fronta.

„Treba napomenuti da neprijatelj bombama iz UMPК-a uglavnom pogađa prednje položaje naših branilaca, a ne pozadi jer je domet takvih kompleta od 50 do 70 km. Dakle, ako je napad na Mirgorod bio iz vazduha, domet UMPB D-30SN je već. Druga mogućnost je da su bombe lansirane iz zemaljskog bacača“, navodi Defence Express.

Ruski vojni Telegram kanal Fighterbomber navodi da je bomba ima bojevu glavu sa 100 kilograma eksploziva.

„Može je ispaliti ne samo avijacija, već i MLRS, tipa Tornado-S ili neki drugi ko koji može da ispaljuje rakete prečnika 30 cm. Za Tornado-S potrebno je da se prikači mlazni motor. Avijacija trenutno koristi model bez motora, ali će najverovatnije taj nedostatak biti ispravljen u bliskoj budućnosti“, navodi bloger.

Nemački Bild, podsetimo, objavio da je Rusija započela masovnu proizvodnju najteže avionske bombe od jedne i po tone.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter