Izvor: agencije
18.04.2024 u 19:12
0

UKRAJINSKO SKLADIŠTE ODLETELO U VAZDUH! Vojska SAD objavila, više od 17 hiljada vojnika je spremno!

Crvena zvezda je u 2023. godine više nego duplo uložila u igrački i trenerski kadar od Partizana, o čemu svedoče podaci iz finansijskih izveštaja najtrofejnijijih srpskih fudbalskih klubova.

Konačan broj žrtava ruskog raketnog napada na Černigovsku oblast na severu Ukrajine se još uvek utvrđuje, a potraga i spasavanje su u toku.

Prema poslednjim podacima život je izgubilo 17 ljudi dok ih 78 povređeno, uključujući troje dece.

Ruske snage su izvele tri raketna udara na centar grada Černigov.

Predsednik Volodimir Zelenski potvrdio je da su ukrajinske snage izvršile precizan napad i uništile ruski vojni aerodrom blizu grada Džankoj na Krimu.

Dronovi Glavne obaveštajne uprave napali su jutros fabriku aviona  „Gorbunov“ u Kazanju u ruskoj Republici Tatarstan, u kojoj se proizvode i popravljaju bombarderi Tu-22M i Tu-160M.

Moskva tvrdi da je protivvazdušna odbrana oborila bespilotu letelicu na nebu iznad teritorije Republike Tatarstan i da je sprečila, kako navodi,  pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad.

Zelenski je razgovarao telefonom sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, koji mu je potvrdio da će se sutra održati, na njegov zahtev, vanredni sastanak Samita Ukrajina-NATO.

VOJSKA SAD OBJAVILA: 17 hiljada vojnika je spremno!

Američki vojnici obučili su više od 17 hiljada ukrajinskih vojnika na poligonima u Nemačkoj, navodi se u zajedničkoj izjavi ministra vojske SAD Kristin Vormut i načelnika američke vojske Rendija Džordža.

Oni su istakli da su Sjedinjene Američke Države, između ostalog, Kijevu isporučile 21 sistem „hajmars“, jednu bateriju PVO sistema „patriot“, 31 tenk „abrams“ i 162 borbena vozila pešadije „bredl

Kremlj „Vojna pomoć ništa neće promeniti“

Vojna pomoć Ukrajini, koja je nekoliko meseci blokirana u američkom Kongresu i o čijoj zabrani će se glasati u subotu, „ništa neće moći da promeni“ na frontu, saopštio je danas Kremlj.

„To ni na koji način ne može uticati na razvoj situacije na frontu (…) To ne može ništa da promeni“, rekao je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Ukrajina: Oštećena četiri ruska raketna bacača na Krimu

Ukrajinska vojno-obaveštajna služba saopštila je da su u ukrajinskom napadu na Krim „ozbiljno“ oštećena četiri ruska raketna bacača, tri radarske stanice i druga oprema.

Dodaje se da se još razjašnjava broj oštećenih ili uništenih aviona, kao rezultat ukrajinskog napada na vojni aerodrom na Krimu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter