Izvor: tanjug
02.02.2021 u 21:54
0

STOJČIĆ: Počela eksproprijacija zemljišta za depo metroa

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić izjavio je danas da je počela eksproprijacija zemljišta u delu Makiškog polja, gde bi trebalo da se nalazi depo za budući metro, a koja će biti završena tokom leta.

Stojičić je podsetio da će prva trasa budućeg metroa ići od Makiškog polja do Mirijeva i da će biti duga 21,3 kilometra, a da će radovi na njenoj izgradnji krenuti krajem godine.

PROČITAJTE 

LISTA DOBITNIKA: Oni su dobili vredne nagrade u „Naslovnoj strani“!

VAŠINGTON U HAOSU! Demokratska većina u Senatu UDARILA na Trampa!

OSUĐEN NAVALJNI! Odslužiće 3 i po godine zatvora!

DAČIĆ: Govorili smo da je Kosovo naš Jerusalim!

KREMLJ ODBRUSIO ZAPADU! Vaša reakcija na osudu Navaljnog je…

-Uporedo sa eksproprijacijom, radi se i projektna dokumentacija za depo, a u septembru, oktobru očekujemo da ćemo biti u završnoj fazi dobijanja građevinske dozvole kako bi nakon toga počelo nasipanje terena i potom izgradnja depoa, što je prva celina u vezi sa budućim metro sistemom-rekao je Stojčić.

Ističe da su prednosti metro sistema višestruke – veća brzina, znatnija udobnost, visoki kapacitet, zaštita životne sredine i dodaje da će se nadalje razvijati i BG voz i tramvajska mreža kao deo šinskog sistema u glavnom gradu.

Glavni urbanista naglasio je da su u planu dve ankete za građane – jedna za dizajn vozova, a druga za enterijer.

Stojičić navodi i da će metro imati ukupno 41 stanicu, a konkurs za idejno rešenje će se odnositi na sedamnaest stanica.

OVO MORATE ZNATI

NAORUŽAVAJU SE NEMAČKI DESNIČARI: Sve više dozvola za nošenje vatrenog oružja

PENZIONERKA IZ NIŠA „OGREBALA“ MILIONE! Kad je videla sumu, nije mogla da „pogodi vrata“

Bakina kuhinja: Starinski recept na kome smo odrasli, vole ga sve generacije (VIDEO)

ŠOU! NALJUTIO SE ZBOG NOVE FRIZURE Odvela ga na šišanje, a onda je usledilo nešto neverovatno

REŠENA DILEMA Evo zašto deca više vole YouTube od televizije

-Očekujemo da dobijemo najmanje od 25 do 30 rešenja za svaku stanicu, a ideja je da svaka bude nešto specifično iz Srbije ili iz grada, odnosno da svaka bude autentična- istakao je Stojčić.

To je, kaže, prilika da se oprobaju mlade arhitekte i da u svojoj državi ostvare maksimalno svoj profesionalni kapacitet.

Stojčić je precizirao da je metro projekat koje će raditi francuske i kineske kompanije, ali da će većinu radova obaviti i naša građevinska operativa.

-Metro je najpoželjniji, najbrži, najekonomičniji i najviše ekološki vid javnog prevoza- ocenio je Stojčić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter