Izvor: tanjug
17.11.2020 u 13:29
0

VESIĆ NAJAVIO RIGOROZNE KONTROLE Sprovođenje novih mera kontroliše 500 ljudi

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da će komunalna milicija i komunalna inspekcija zajedno sa sanitarnom inspekcijom rigoroznije kontrolisati poštovanje mera koje od danas stupaju na snagu, a koje podrazumavaju da ugostiteljski objekti rade do 21 sat.

On je rekao da je većina ugostiteljskih objekata do sada poštovala mere, a da se manje od jedan odsto ugostitelja ponašao neodgovorno i da nisu poštovali mere, te da sada svi ispaštaju zbog njih. Izmenama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti omogućeno je da nadzor nad sprovođenjem mera osim sanitarnih inspektora može da obavlja i komunalna milicija i komunalna inspekcija.

O OVOME SE PRIČA

MOMAK (26) IZ ARANĐELOVCA SE UBIO: Bio u samoizolaciji zbog korone!

Pronađeno telo žene kod Jagodine!

OVO JE VAŽNO DA GRAĐANI ZNAJU: Ministar Mali u „Dobro jutro Srbijo“

DANAS STUPAJU NA SNAGU NOVE MERE: Lokali se zatvaraju tačno u 21 sat!

– Za celu Srbiju imamo 140 sanitarnih inspektora za Beograd samo 12. Sada će sa kominalnom milicijom i komunalnom inspekcijom poštovanje mera kontrolisati 400 do 500 ljudi i bićemo mnogo efikasniji. Zatvorićemo svaki objekat koji budu radili posle dozvoljenog radnog vremena – rekao je Vesić.

Napominje da izmene Zakona nisu donete da bi se kažnjavali građani, već da se zatvore ugostiteljski objekti koji ne poštuju mere.

– Sada ćemo rigoroznije kontrolisati rad objekata i kontrola će biti efikasnija – rekao je on i dodao da veruje da će se rad ugostiteljskih objekata od 1. decembra vratiti na staro.

PROČITAJTE JOŠ…

SINIŠA MALI NA HAPPY TV: Dobri rezultati nisu slučajni

VUČIĆ KOD MARIĆA U „ĆIRILICI“! Predsednik obradovao građane povišicama, poklon za penzionere! (FOTO)

SITUACIJA U BEOGRADU KRITIČNA: Imaćemo i više od 4.000 zaraženih!

DANAS POČINJE SUĐENJE DERU I CIGLERU: Osumnjičeni za ubistva bežali „puntom“ s mesta zločina

Pojačane kontrole sprovođenja mera, kako je naveo, počinju i u javnom prevozu, ali komunalna milicija neće za sada kažnjavati građane koje u autobusu zatekne bez maske, već da će ih upozoravati i zamoliti da napuste javni prevoz. Vesić je rekao da u Beogradu nije planiran organizovan doček Nove godine, a da li će se nešto promeniti „to zavisi od nas“.

– Postavljena je novogodišnja rasveta. Za Novu godinu organizovaćemo na dvadesetak lokacija u Gradu nastupe najpoznatijih mladih muzičara, a nastupi će se prenositi onlajn i prenosiće neke televizije – rekao je zamenik gradonačelnika i naglasio da neće biti Ulice otvorenog srca, kao ni Božićnog seoceta ispred Hrama Svetog Save.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter