19°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: TANJUG

BIŠEVAC POTVRDIO: Zaraženih 13 a troje na lečenju u Kragujevcu

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac potvrdio je da je u Novom Pazaru trenutno 13 ljudi zaraženo virusom COVID-19, da se troje nalazi na lečenju u KC Kragujevac, dok su ostali na kućnom lečenju, odnosno u kućnoj izolaciji.

On je za medije sinoć rekao da su u taj grad stigli stručnjaci infektolozi i edipemiolozi koji lekarima treba da pomognu u suzbijanju i stavljanju epidemije pod kontrolu.

NAJNOVIJE VESTI O KORONI

POČEO NAJDUŽI POLICIJSKI ČAS: Od danas u 13 do ponedeljka u 5 nema, osim u OVIM SLUČAJEVIMA

STRUČNJACI OČEKUJU UBRRZANJE I VRH PANDEMIJE: Narednih 48 sati predstavlja uspon pandemije u Srbiji  

TRAMP: Bolje bi vam bilo da nosite maske, ja neću!

ČAČAK OBEZBEDIO POMOĆ ZA 1.500 NAJUGROŽENIJIH PORODICA: U ponedeljak volonteri će ih podeliti na kućne adrese

INSTRUKCIJE MINISTARSTVA: Evo kako zaštititi decu bez roditeljskog staranja

- Situacija je alarmantna i zabrinjavajuća, ali je pod kontrolom. Ovu priliku koristim da zahvalim predsedniku (Alekandru) Vučiću i ministru (Rasimu)Ljajiću na brzoj intervenciji jer će, kako ste čuli, u našu bolnicu stići respiratori i oprema koji će znatno pomoći našim lekarima - kazao je Biševac.

On je naglasio da je Grad Novi Pazar sve svoje resurse stavio na raspolaganje Opštoj bolnici, Domu zdravlja i Zavodu za javno zdravlje.

U zavisnosti od situacije, dodao je, razmotriće se i uvođenje određenih rigoroznijih mera, o čemu će, kako naglašava, konačnu reč ipak dati struka.

- Pored svih mera i napora koji se ulažu, najbitnije je ponašanje pojedinaca i poštovanje mera koje su preporučene. Osnovne su naša disciplina i odgovornost - rekao je Biševac i dodao da je ovo krajnji trenutak da situacija bude shvaćena ozbiljno.

PROČITAJTE JOŠ

STUDENTI UPUTILI DOPIS MINISTARSTVU: Traže više rokova i "reprogram" školarina

PRESEK STANJA - Koliko je obolelih od korona virusa na prostoru bivše Jugoslavije?

U CRNOJ GORI OTPUŠTEN PRVI IZLEČENI OD KORONA VIRUSA! Pacijent poručio: Dao bih sve da nisam morao da budem ovde!

MIZERNO! Dok čekali red za hleb, IZBODENI NOŽEM!

U PARAĆINU JEZIVO UBISTVO: Žena udarila muža, preminuo na licu mesta

SUROVO TEŠKI DANI: Svi klubovi Premijer lige smanjuje plate, zna se i koliko

On je rekao i da je današnja izjava direkotra policije Rebića o nepoštovanju mera u Novom Pazaru bacila određenu senku na humanost i sve ono što su građani Novog Pazara uradili u proteklom periodu, počev od privrednika i tekstilaca koji su pomagali u trenutku kada nije bilo dovoljno zaštitne opreme, preko zdravstvenih radnika, službi koje su svakodnevno angažovane, te brojnih humanitarnih organizacija koje pomažu sugrađanima.

Gradonačelnik je istakao i da sporadični slučajevi i pojedinci ne treba da stvore sliku Novog Pazara kao grad au kojem se ne poštuju propisane mere i na taj način svetle primere humanosti i društveno odgovornog angažmana ostave u senci.

Biševac je još jednom pozvao građane da budu odgovorni prema drugima i sebi kako bi se i ove situacije izašlo s minimalnim posledicama.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar