28°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

ODLAGANJE POČETKA ŠKOLSKE GODINE: Grupe na koje bi se odnosila ova moguća mera

Zaštita

PROČITAJTE JOŠ

MIHAJLOVIĆ EKSKLUZIVNO ZA HAPPY TV: Nama ženama je TEŠKO u politici

PAŽNJA, RODITELJI! Nova praksa u vrtićima, OVO VAS ČEKA!

UŽAS! Ukraden krst sa groba nikšićkog pravoslavca

Republika Srpska će pomoći završetak uređenja HRAMA SVETOG SAVE

OPREZ! SRPSKI PSIHOLOG OTKRIVA: Pedofile ne možete prepoznati, tako će biti dok se ne uradi OVO

Zbog epidemiološkog rizika koji postoji kod ljudi koji se ovih dana vraćaju sa odmora iz raznih zemalja, moguće je da ćemo preporučiti da deca koja su bila izvan Srbije sa zakašnjenjem od 10 dana krenu u školu, izjavio je danas epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje kovida-19 Predrag Kon.

On je za istakao da postoji epidemiološki rizik da ti đaci dođu zaraženi virusom korona i da bi bilo mudro odložiti njihov povratak u školske klupe.

- To je važna stvar o kojoj ću pričati na sledećem sastanku Kriznog štaba. Tako bi se rizik od zaražavanja dece u školama smanjio na najmanju moguću meru. To je moja lična ideja koja ima smisla i dobro bi bilo ako bi se usvojila barem kao preporuka - rekao je Kon.

On je ukazao da ne bi bilo mnogo takve dece, možda nekoliko desetina njih u celoj Srbiji.

- Što se tiče drugih učenika, tu nema bojazni jer je sve dobro pripremljeno za njihov početak nastave. Treba napomenuti da samo zdrava deca treba da krenu u školu - naglasio je Kon.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar