Izvor:
22.08.2016 u 21:40
0

A CEO SVET JE BIO POTRESEN: Snimak sirijskog dečaka prevara?

Kineska državna televizija dovela je u pitanje autentičnost snimka na kojem je sirijski dečak Omran čija je slika potresla svet, ocenjujući da bi taj snimak mogao da bude "plod zapadne ratne propagande".

Fotografija i video snimak tragičnog trenutka koji je prošle nedelje objavio Medija centar u Alepu obišli su svet. Na snimku je prikazan dečak koji zbunjeno sedi na sedištu vozila hitne pomoći, prašnjav i krvav.

Kina čvrsto podržava sirijski režim i bliska je s Rusijom, koja redovno gadja položaje džihadista u Siriji i u sirijskom gradu Alepu, gde je snimljen mali Omran.

– Neki kritičari smatraju da bi taj video snimak mogao da bude deo ratne propagande kako bi zapadne sile pod humanitarnim izgovorom mogle da intervenišu u Siriji – navela je kineska televizija i dodala da su neki ljudi, umesto da pružaju pomoć, uzeli kameru da snime dogadjaj.

U Alepu je za tri nedelje borbe izmedju sirijskih i pobunjeničkih snaga poginulo više od 300 ljudi, dok je u celoj Siriji tokom petogodišnjeg rata stradalo više od 290.000 osoba.

Beta
Foto: Twitter/rafsanchez

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter