Izvor:
27.01.2018 u 18:08
0

AKCIJA MINISTARSTVA ZDRAVLJA: Preventivni pregledi širom Srbije!

U više od 100 zdravstvenih ustanova širom Srbije sutra će od 8.00 do 16.00 časova biti organizovana peta po redu akcija besplatnih preventivnih pregleda koju organizuje Ministarstvo zdravlja.

U Kliničkom centru Srbije (KCS) će svi zainteresovani građani moći da u Poliklinici KCS urade ultrazvuk abdomena i laboratorijske analize – tumor markeri gastrointestinalnog trakta CEA i CA 19-9.

Pored toga, u ambulantama Klinike za ginekologiju i akušerstvo KCS (GAK) u Višegradskoj, sugrađanke će biti u prilici da obave i preventivne ginekološke preglede, navode iz KCS.

Ministarstvo zdravlja pozvalo je sve građane da se u nedelju priključe ovoj akciji i obave preventivne preglede u lokalnoj zdravstvenoj ustanovi.

I ovoga puta, kao i tokom prethodnih termina preventivnih pregleda, stručni timovi zdravstvenih ustanova biće raspoređeni u značajnom broju ambulanti i kontrolnih punktova, i učiniće sve da građani efikasno obave kontrolne preglede i time eventualno preveniraju neka ozbiljna oboljenja. Po potrebi, lekarski timovi će raditi i produženo, nakon 16.00 časova, a gde za to bude postojala potreba, biće organizovani i naknadni pregledi sledećeg vikenda.

Kako se navodi, prevencija i rana dijagnostika najbolji su put do očuvanja zdravlja.

Izvor: Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter