Izvor: Alo
14.08.2023 u 20:06
0

UMRO JOJ MUŽ, SVI JE ZABORAVILI ALI ONA SE NE VRAĆA U DOMOVINU: ALBANKA UDATA za SRBINA od svog SINA gaji u DUHU PRAVOSLAVLJA

Neverovatna priča žene iz Albanije, koja je posle smrti supruga nastavila dete da vaspitava u skladu sa našim nasleđe, a čak ga je i krstila.

Albanku Dritu Lepović ljubav je dovela u našeg krajeve još 2008. godine Naime, udala se za Srbina i sa svojim izabranikom je živela u selu Kaludra. Međutim, muž se teško razboljeva i pored svih napora, gubi bitku za život, a Drita ostaje sama sa malim sinom Aleksandrom.

Od tada, posle gubitka voljenog čoveka i velikog oslonca, počinje njena borba za bolje osnovne uslove za svakodnevno funkcionisanje. Živi sama sa deteom, a jedva uspeva da spaja kraj sa krajem, iako se na sve načine trudi da obezbedi sinu bolje sutra.

MAESTRALNA RUSKA TAKTIKA I MUNJEVITI UDAR: TRI „PROBOJA“ T-90 JURIŠAJU i UNIŠTAVAJU UKRAJINCE a ZATIM UDARNA PEŠADIJA KRUNIŠE NAPAD (VIDEO)

Uz pomoć lokalne samouprave i kancelarije za Kosovo i Metohiju preselila u kuću u Zubinom Potoku, koja je bila u vlasništvu njenog pokojnog muža. A kako nije imala sve potrebne papire, živela je samo od male socijalne pomoći.

– Što se tiče papira, postoje naznake da ću za dve godine ostvariti pravo da dobijem srpsko državljanstvo. Moj pokojni suprug nije bio zaposlen, pa nije mogao da me prijavi, ali na sreću, naše dete ima sve potrebne papire – rekla je pre par godina Drita za „Telegraf“.

VAGNER U POLJSKOJ – POZIVAJU GRAĐANE, POSTERI PREPRAVILI VARŠAVU: „TU SMO, PRIDRUŽI SE“ (FOTO)

Sa druge strane, nije izabrala opciju da se vrati u svoju rodnu zemlju, želeći da Aleksandra odgaja i vaspitava na našim prostorima i to u duhu pravoslavlja, te ga je čak i krstila. Upravo on joj daje snagu da se izbori sa svim nedaćama.

– S obzirom u kakvim uslovima živi, ona se ne žali mnogo. Potrebno je da sakupi novac kako bi završila još jednu ili dve sobice u kući, a mora da reši i problem sa vlagom. Aleksandar ima pet godina i trebalo bi da ide u obdanište, ali ona nema dovoljno prihoda kako bi mogla to da mu obezbedi. Mi se borimo da joj u tome pomognemo koliko god da možemo – istakao je svojevremno protojerej Milan Kavkić za „Telegraf“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter