Izvor: Užice oglasna tabla
19.12.2023 u 14:33
0

BAKINA PITA ODUŠEVILA REGION: Smederevac iznela u dvorište a iverom potkočila rernu (VIDEO)

Na stotine komentara dobio je video-snimak bake sa sela, baš onakve kakvim ih se svako od nas seća iz detinjstva, koja iz smederevca vadi vruću domaću pitu.

Istu onakvu kakvu su naše bake i pored njive, štale i desetoro dece umele da saviju očas posla.

Snimak je mnoge vratio u detinjstvo i odrastanje na selu ili najlepše raspuste na selu gde su babe i dede i pored teškog rada uvek imale vremena za svoje gradske unuke.

– Svaka čast baki! Svaka čast bako, valjalo bi da sam bliže, nema pite bez oklagije… Prava i najbolja, i moja tetka tako pravi… Kako me podseti i veoma mi drago videti smederevca…pa još ovako.. kad popuste vrata..pa se stavlja drvo da drži zatvorena…Pozdrav baki… Milina. Ovo zatvaranje rerne sa delom drveta vraća me u detinjstvo.

Ali ova „ćepanica“ što pridržava vrata od rerne .. slika iz detinjstva. Skoro da mogu osetiti ukus te pite, takve se samo u našem kraju prave. Zlatne bakine ruke… To je baka, majka, žena, svaka im čast. To je održalo porodice. E ne sadašnje vreme. Ne znaju gospođe supu da skuvaju…Eeee sta bi sada dala samo za miris pite moje babe Stevke, nizali su se nostalgični komentari.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter