Izvor:
05.07.2017 u 07:34
0

Bio je politički kandidat sa solidnim šansama: Onda su ga ove fotografije odvele u propast! (foto)

Guverner američke savezne države Nju Džersi Kris Kristi do nedavno je slovio za jednu od republikanskih uzdanica. Pre nekoliko godina mnogi su ga videli kao moćnog predsedničkog kandidata sa solidnim šansama, ali ovaj specifičan političar dugog jezika, teške naravi i u večitom sukobu sa medijima, od zvezde kojoj nijedan skandal nije mogao naštetiti pretvorio se u zvezdu padalicu koja za sobom vuče takav teret da se čini da je i sam odustao od bavljenja javnim poslom. Najnovija potvrda toga je stigla za ovogodišnji američki Dan nezavisnosti u vidu fotografija objavljenih u jednom lokalnom listu koje su razbesnile tamošnju javnost.

U Nju Džersiju je istekao rok za donošenje novog državnog budžeta pa je savezna država u iščekivanju novog budžeta po guvernerovoj odluci bila prisiljena da pređe na krizni režim privremenog finansiranja, što automatski znači zatvaranje svih državnih službi osim onih najnužnijih. Među službama koje su prestale sa radom su i parkovi prirode, a jedan od njih je i "Ajland Bič Stejt Park", smešten na pitoresknom peščanom ostrvcetu, popularnom među brojnim kupačima zbog atraktivne plaže, koja je zbog budžetske krize zatvorena za javnost.

Na pomenutom ostrvcetu je i državna rezidencija, smeštena tik uz plažu, a koju je Krisi sa porodicom i prijateljima odlučio da iskoristi za uživanje u ovogodišnjem Danu nezavisnosti. Guverner, koji broji svoje poslednje mesece na dužnosti u drugom mandatu, verovatno ni u snu nije mislio da će mu se taj potez obiti o glavu, no zahvaljujući fotoreporteru Endru Milsu sve je poprimilo razmere nacionalnog skandala.

Mils je, kako je kasnije posvedočio za "Njujork tajms" na temelju lične intuicije nagovorio uredništvo lista da plati najam malog aviona tipa Cesna: s obzirom na to da Krisi u nedelju nije najavio nikakve službene aktivnosti, fotoreporter je pomislio da bi ga mogao da ga zatekne i uslika kako provodi slobodno vreme na plaži koju je zatvorio, dok se obični građani gužvaju na ostalim plažama.

Let Cesnom nije dugo trajao i Mils je iz vazduha na plaži uočio nekoliko tačkica. Zumirao ih je i shvatio: Pa to je on! I tako je nastala čitava fotogalerija na kojoj Krisi uživa s nekolicinom članova porodice i prijateljima sunčajući se na sablasno praznoj plaži, prenosi Jutarnji list.

Kasnije istog dana, dok fotografije još nisu objavljene, jedan je novinar pitao je Kristija da li je stvarno u redu što koristi državnu rezidenciju, na šta mu je on u sebi svojstvenom bahatom stilu odbrusio: "Kandidujte se za guvernera, pobedite, i možete je koristiti i vi!". Drugi reporter ga je podrugljivo pitao je li dobio boju na plaži, a on je i njemu uvredljivim tonom odbrusio da se uopšte nije sunčao.

Nekoliko sati kasnije počele su da cure fotografije, a iz kancelarije bahatog guvernera su sve nemušto pokušali da okrenu na šalu pa su u sopštenju napisali da "sunca nije ni video jer je nosio kačket".

Usledila je bujica negativnih i podrugljivih reakcija i osuda sa svih strana, a politički analitičari i eksperti za odnose s javnošću uvereni su da će ovo biti i pečat na krah političke karijere nekadašnje zvezde, čija se anketna popularnost srozala na rekordno niskih 15 odsto sa svojedobnog vrhunca od gotovo "severnokorejskih" 70 odsto.

Blic
Foto: Twitter/Printskrin

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter