Izvor:
06.11.2019 u 12:05
0

BMW ZARAĐUJE NA SPORTSKIM VOZILIMA: Dobit kompanije veća za 1,55 milijardi evra!

Automobilski gigant BMW saopštio je danas da je neto dobit porasla za 11,5 odsto, odnosno 1,55 milijardi evra u trećoj četvrtini ove godine, u odnosu na isti period 2018.

Tome je najverovatnije doprinela obnovljena linija modela i to što nije bilo poremećaja na tržištu automobila izazvanog problemima sa dizel automobilima, kao što se dogodilo prošle godine.

Kompanija sa sedištem u Minhenu istakla je da je došlo do velikog povećanja prodaje sportskih vozila Ks3 i Ks4 tokom prvih devet meseci, a kako se navodi, profit je porastao uprkos većoj potrošnji na nove tehnologije, poput električnih vozila.

Kako se navodi, zarada BMV-a u trećem kvartalu 2018. godine bila je poremećena zbog poremećaja na tržištvu nastalog problemima sa sertifikovanjem dizel automobila po novim pravilima o emisijama, što je dovelo do poremećaja cena i snabdevanja.

Izvor: Tanjug
Foto: BMW/Wikipedia/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter