Izvor:
05.04.2018 u 02:37
0

BRITANCI SE SMEJU RUSKOJ „MUCI“: ​Džonson pozdravio „težak poraz Rusije“ u OPCW!

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson pozdravio je danas poraz Rusije u pokušaju da od Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW) dobije podršku za zajedničku istragu o trovanju bivšeg ruskog dvostrukog agenta u Britaniji.

– Rusija je na umu imala jedan cilj otkako su na teritoriji Britanije pokušana ubistva upotrebom vojnog hemijskog oružja – da prikrije istinu i zbuni javnost – saopštio je Džonson, prenosi Rojters.

Šef britanske diplomatije smatra da je "međunarodna zajednica ponovo prozrela tu taktiku i danas teško porazila pokušaje Rusije da skrene sa koloseka primeren međunarodni proces".

Prethodno je neimenovani diplomatski izvor britanskoj agenciji rekao da Rusija nije dobila podršku u OPCW za novu zajedničku istragu o trovanju bivšeg dvostrukog agenta u Britaniji Sergeja Skripala.

Za ruski predlog glasalo je šest zemalja, a protiv je bilo 15, dok je 17 zemalja bilo uzdržano.

Rusija je iznela predlog o zajedničkoj istrazi pošto je Britanija nije pozvala da učestvuje u istrazi koju vodi OPCW, a čiji će rezultati biti objavljeni sledeće nedelje.

Predlog Rusije podržali su Kina, Azerbejdžan, Sudan, Alžir i Iran.

Sergej i Julija Skripalj otrovani su nervnim agensom "novičok" u britanskom gradu Solzberiju 4. marta, a Britanija je za napad optužila Rusiju, koja to negira.

Informer
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter