Izvor:
09.05.2018 u 17:02
0

Dačić: Slavimo Dan pobede nad fašizmom i čuvajmo mir!

Predsednik SPS Ivica Dačić čestitao je građanima Srbije Dan pobede i Dan Evrope, uz poruku da je to dan kada se slavi pobeda nad fašizmom, dan koji će ostati simbol herojstva i jedinstva naroda u odbrani slobode i demokratije u celom svetu.

"Građani Srbije moraju ostati posvećeni očuvanju slobode i mira, jer nam je dužnost da poštujemo, negujemo i čuvamo od zaborava tekovine koje smo dobili u nasleđe od onih koji su dali živote u borbi protiv fašizma, za slobodu. Zbog toga svako od nas nosi veliki teret odgovornosti pred budućim generacijama", naveo je Dačić u čestitki i dodao:

"Danas je i Dan Evrope. Na idejama antifašizma, slobode, pravde i mira, posle tragedije Drugog svetskog rata započeta je izgradnja današnje EU, zajednice evropskih država i naroda kojoj i Srbija pripada i čijem punopravnom članstvu teži. Na žalost, primetio je šef srpske diplomatije, danas smo suočeni sa pokušajem relativizacije zločina fašizma i izjednačavanja žrtava i zločinaca, kao i sa povampirenim idejama iskljjčivosti, mržnje i netolerancije.

"Zbog toga je naša dužnost da ne dopustimo takve pokušaje prekrajanja istorije i da se suprotstavimo svim izazovima koji mogu da dovedu u pitanje mir. Moramo ostati posvećeni očuvanju slobode i mira zbog onih koji su za te vrednosti dali svoje živote", naveo je Dačić.

tanjug.rs
Foto: mfa.gov.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter