Izvor:
23.01.2017 u 14:48
0

Deportovani iz Turske zbog veza sa ID: Pritvoreno 17 OSOBA, među njima NEKOLIKO DECE!

Indonežanska policija zadržala je u pritvoru 17 osoba deportovanih iz Turske pod sumnjom da su povezani sa Islamskom državom (IS), prenose mediji.

Grupa, u kojoj je bilo i nekoliko dece, uhapšena je odmah na međunarodnom aerodromu u Džakarti, saopštio je portparol policije.

Turski zvaničnici sumnjali su da grupa planira da otputuje u Siriju, gde IS kontroliše teritoriju, i odlučili su da ih pošalju nazad u Indoneziju, a policija pokušava da otkrije ko ih je regrutovao.

Stotine ljudi iz Indonezije prethodnih godina otišli su u Siriju kako bi se pridružili IS i time podsticali strahove da bi islamisti mogli da organizuju napade u državi, nakon povratka iz te bliskoistočne zemlje.

U Indoneziji se prošle godine desilo nekoliko terorističkih napada u kojima su žrtve bili civili, a odgovornost za njih preuzela je IS.

Izovr: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter