Izvor:
03.05.2017 u 16:42
0

Đoković hvali rivale: Federer je veliki šampion, Nadal sjajan na šljaci!

Srpski teniser Novak Đoković uoči predstojećih turnira na šljaci ulogu favorita prepušta Rafaelu Nadalu, a pred Rolan Garos strepi i od Rodžera Federer.

Srpski teniser Novak Đoković, koji brani titulu na mastersu u Madridu, kaže da je spreman za borbu i da bi mu novi dobar rezultat doneo samopouzdanje pred nastavak sezone.

– Mnogo mi je značilo što sam se vratio pobedom. Nisam igrao nekoliko godina u Madridu, a onda sam imao odličnu nedelju, odigrao mečeve protiv teških rivala. Posebno je bilo naporna borba za trofej protiv Endija, sa kojim sam kasnije igrao finala i u Rimu, Parizu i Londonu, rekao je Novak Đoković.

Na pitanje novinara da li mu je trofej u prestonici Španije pomogao da osvoji i Rolan Garos Srbin je istakao.

– Naravno. Ta pobeda mi je podigla samopouzdanje, a i došla je posle poraza u 2. kolu u Monte Karlu. Bilo je dobro što sam se brzo oporavio od poraza koji sam doživeo protiv Veselog. Za mene je oba puta bio poseban osećaj kada sam osvojio ovaj turnir. Nijednom mi nije bilo lako da osvojim titulu u Španiji jer sam uvek imao izuzetno jake mečeve.

Sve titulu na mastersu u Madridu od 2008. godine osvajali su samo članovi takozvane "velike četvorke". Novak Đoković 2011. i 2016. godine, Endi Marej 2008. i 2015, Rafael Nadal (2010, 2013. i 2014), a Rodžer Federer 2009. i 2012. godine. Jedino Švajcarc neće biti u prilici da podigne trofej u Španiji, ali za Rolan Garos bi svi trebali da budu spremni.

– Rafa je imao sjajan start 2017. Bio je veoma blizu da osvoji Australijan open. Na šljaci je uvek opasan, a ove godine je već osvojio dva turnira na ovoj podlozi. To je bez sumnje podloga na kojoj on ima najviše uspeha. Federer je u Melburnu pokazao da je veliki šampion. Posle šest meseci se vratio i osvojio grend slem titulu. Za tenis je dobro što se vratio na staze uspeha, konstatuje Novak Đoković.

Masters u Madridu igra se od 5. do 14. maja.

novosti.rs
Foto:
twitter/djokernole, novakdjokovic.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter