Izvor:
22.11.2018 u 12:39
0

ĐORĐEVIĆ DANAS SA DELEGACIJOM NEMAČKE RAZVOJNE BANKE: Zajedničkim naporima pomoći opštinama pogođenim migrantskom krizom!

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević razgovarao je danas sa delegacijom Nemačke razvojne banke KfV i nemačke Ambasade i izrazio nadu da će dve strane zajedničkim naporima pomoći opštinama pogođenim migrantskom krizom, kao i onim opštinama koje imaju najveći broj povratnika po osnovu sporazuma o readmisiji.

Ministar Ðorđević zahvalio je nemačkoj strani na podršci koju pružaju razvoju socijalne infrastrukture u Srbiji.

Nemačku delegaciju predvodio je direktor za komunalnu infrastrukturu Jugoistočne Evrope i Turske, Kirk Mildner, koji je istakao da je dobro što su ovom prilikom dogovoreni naredni koraci u implementaciji programa "Jačanje socijalne infrastrukture u opštinama pogođenim migrantskom krizom".

Mildner je rekao je da je zadovoljan saradnjom sa srpskim Ministarstvom.

Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima će postati implementacioni partner, nakon procesa restruktuiranja programa „Jačanje socijalne infrastrukture u opštinama pogođenim migrantskom krizom“, zadužen za infrastrukturni deo, dok će Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja biti zaduženo za sprovođenje pratećih mera.

Ministar Ðorđević je istakao i da se nada da će se uspešna saradnja sa Vladom Savezne Republike Nemačke nastaviti kroz pregovore koji su planirani za početak sledeće godine, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Izvor: Tanjug
Foto: facebook/informerHDnovine

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter